Fable Fortune

Fable Fortune ei ole maailman omaperäisin tai tasapainoisin peli mutta viihdyttää silti.

7.6.2018 07:00

Moraalinen korttipelikopio

Enpä olisi ihan ennakkoon uskonut, että seuraava Fable-peli olisi digitaalinen keräilykorttipeli, mutta tässä sitä ollaan. Kuten niin monissa muissakin digikorttipeleissä, myös Fable Fortuneen on kopioitu härskisti vaikutteita Blizzardin Hearthstonesta. Sen tavoin myös Fablessa pelataan hahmoluokilla, joilla kaikilla on omat sankariominaisuutensa, yksilölliset korttinsa ja niin edelleen. Vaikka hahmoluokkien nimet onkin vaihdettu, kopiokone on laulanut urakalla hahmoluokkien sankariominaisuuksissa, ”tämä kortti tekee jotain pöytään tullessaan” -pelimekaniikoissa ja jopa yksittäisten korttien toimivuuksissa.

On peliin tehty pieniä virityksiäkin. Kullakin pelaajalla on aina käynnissä tehtävä, jonka tavoitteena voi olla esimerkiksi pelata tietyn kultarahamäärän edestä kortteja tai käyttää sankarikykyään tietty kertamäärä. Kun tehtävän saa täytettyä, pokkaa tililleen palkintokortin ja saa tehdä moraalisen valinnan hyvän ja pahan välillä.

Moraalivalinnat eivät ole vain graafinen juttu, vaan ne muokkaavat myös sankarikykyä. Esimerkiksi profeetta parantaa oletusarvoisesti haluttua korttia kahden kestopisteen verran, mutta paha profeetta nostaa lisäksi tämän hyökkäystehoa, kun taas hyvä profeetta nostaa kestopisteitä parannuksen yhteydessä. Jotkin kortit muuttavat pöytään tullessaan muotoaan pelaajan moraalisen suuntauksen mukaan.

”Jotkut hahmot tuntuvat olevan selvästi muita tehokkaampia, ja mukana on useita aivan totaalisen rikkinäisiä kortteja”.

Viritysten lopputuloksena muodostuu peli, joka tuntuu juuri siltä mitä se on eli Hearthstone-kopiolta. Pienet erot ja muutokset lähinnä vain hämmentävät, kun lähes kaikki toimii prikulleen samalla tavalla kuin Blizzardin megahitissä, mutta pienet jutut sitten töksähtelevät vastaan.

Tämä ei tarkoita, että Fable Fortune olisi surkea peli. Alkukankeuksien jälkeen huomasin ihan pitäväni siitä. Huumori on hölmöä mutta ihan toimivaa, ja sisältöä on paljon. PvP-pelien ohella voi taistella yhteistyössä toisen pelaajan kanssa tekoälyn komentamia pomoja vastaan tai koluta läpi jokaiselle hahmolle yksilöllisiä tarinatiloja, joissa vastassa on niin ikään varta vasten suunniteltuja haasteita.

Valitettavasti pelituntien kertyessä ongelmatkin nostivat päätään. Näistä merkittävin on se, että pelin tasapaino on aivan kamalassa jamassa. Jotkut hahmot tuntuvat olevan selvästi muita tehokkaampia, ja mukana on useita aivan totaalisen rikkinäisiä kortteja. Näin muodostuu kova paine panostaa peliin rahaa, jotta saisi itsekin hankittua näitä ylitehokkaita kortteja. Ilman niitä kyyti on nimittäin usein sangen kylmää.

Fable Fortune on myös kovin buginen. Peli kaatuilee silloin tällöin, ja lisäksi matsit päättyvät kovin usein yhteyden katkeamiseen. Joskus tämä johtuu siitä, että tappiolle päätynyt pelaaja tekee niin sanotut ragequitit, mutta useammin syy tuntuu olevan pelissä.

Ongelmat eivät ole kohtalokkaita, sillä tasapainoa ja bugeja voi korjailla päivityksillä. Valitettavasti aikaa siihen ei ole kovin paljon, sillä jos peli ei saavuta nopeasti suosion vaatimaa kriittistä massaa, se kuolee pelaajien puutteeseen. Toistaiseksi Fable Fortunesta löytyy kohtalaisen ripeästi peliseuraa, joten kepeän ja hölmön korttipelin ystävien kannattaa tarttua tilaisuuteen vielä, kun se on olemassa. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että parempiakin vaihtoehtoja on olemassa.

6/10
JulkaisijaMediatonic
PeligenretKorttipeli
Pegi-ikärajatK-7
Lisää luettavaa