Fable Heroes / Arvostelut / pelaaja.fi

Fable Heroes

31.05.2012 // Kirjoittanut: Juha Wakonen
0
Fable Heroes

Tekijä: Lionhead Studios
Julkaisija: Microsoft Game Studios
Myynnissä: Nyt
Pelikoneet: Xbox 360
Moninpeli: Kyllä
Samalla koneella 1–4
Verkossa: 2–4

Albionin sankarit leikkivät nukketeatteria

Fable Heroes ahtaa Lionhead Studiosin tunnetun seikkailupelisarjan sivuttaissuunnassa vierivään ja neljän pienen nukkesankarin yhteistuumin pelattavaan toimintamuottiin. Mikäli kolme muuta kaveria eivät mahdu samalle sohvalle tai jos peliohjaimia ei löydy kotoa tarpeeksi, pelaaminen onnistuu hyvin myös jylhässä yksinäisyydessä. Konsolin laskentatehoja kolmen muun hahmon ohjastaminen tuskin rasittaa, sen verran simppelistä konseptista on nimittäin nyt kysymys.

Xbox Livestä ladattavassa pelissä riittää tekemistä vain muutamaksi tunniksi, joten mitään varsinaista seikkailun makua Fable Heroes ei ehdi suuhun jättämään. Se istuttaa perinteisen hack and slash -lajityypin tunnetuimpia elkeitä melkeinpä sellaisinaan Albionin värikkääseen ja ylityyliteltyyn karkkimaailmaan, mutta mitään muuta Lionheadin vasemmalla kädellä kyhätty nimike ei tarjoa. Jokaiselta hahmolta löytyy kaksi hyökkäystä ja yksi väistöliike. Näillä eväillä sitten kolutaan jokainen taso, jonka lopussa odottaa pomovihollinen tai pienimuotoinen aivopähkinä. Vihollislaumojen kurmottamisen ja kultakolikkojen keräämisen lisäksi muuta tekemistä ei oikeastaan ole, vaikka todella pienimuotoista hahmonkehitystä voi harrastaa aarrearkkuja availemalla.

Myönnän, että Fable Heroes kierrättää kyllä varsin mallikkaasti materiaalia pelisarjan aiemmista osista. Taistelun tiimellyksessä hyppivät vastaan totta kai niin hobbesit kuin balverinetkin, ja visuaaliselta ilmeeltään valitettavan mielikuvituksettomiin kenttiin on kuitenkin saatu upotettua hauskasti pieniä viittauksia Fable-pelien tapahtumiin. Fable Heroes salakuljettaa muualta mukanaan jopa vanhan kliseen, että jossain vaiheessa peliä kultakolikkoja alkaa olla kirstussa täysin älyvapaa määrä. Nämä voi toki siirtää myöhemmin julkaistavaan Fable: The Journey -peliin, mutta ainakaan henkilökohtaisesti tämä ei oikeastaan motivoi kolikkohamstraamista tipan vertaa.

Otsikon nukketeatteri-vertaus itse asiassa ontuu siinä, että Fable Heroes ei kerro oikeastaan yhtään mitään. Sinun tarvitsee vain nostaa peliohjain, painaa paria nappulaa niin nopeasti kuin pystyt ja viihtyä, kunnes et enää viihdy. Allekirjoittanutta peli jaksoi kiinnostaa noin vartin ajan, jonka jälkeen pelaamisessa oli enää mieltä vain, kun ryhdyin bongaamaan viittauksia muualle sarjaan. Lionheadin tarkoitus oli varmasti tehdä nopea, helppo ja mukaansatempaava toimintapeli. Valitettavasti Fable Heroes on kohtuullisen mitäänsanomaton, lyhyt ja aivan liian yksinkertainen tarjotakseen pelisarjaan tutustuneille mitään muuta kuin parin tunnin verran haaskattua aikaa sekä hieman alle keskinkertaista nappien hakkaamista.
 

5/10

Nostoja