Far Cry 3: Blood Dragon / Arvostelut / pelaaja.fi

Far Cry 3: Blood Dragon

7.06.2013 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
3

Pelasta räiskinnät, Rex!

Maailmassa, jossa pelaajia ahdistelevat aina linjoilla -kopiointisuojaukset ja mikro-ostokset, on nousemassa uusi uhka. Räiskintäpeleistä on tulossa aivottomat tarinansa vakavasti ottavia kuvatuksia, joissa peli-ilo on kätketty kymmenien tuntien väännön taakse. Vain yksi mies voi pelastaa Far Cry 3:n. Hän on hullulta pommittajalta näyttävä partamies, Dean Evans. Hänen aseensa on Far Cry 3: Blood Dragon, lyhyt, täysin itsenäinen ja 15 euron hintainen räiskintä. Mitä tapahtuukaan pelintekijöiden salaisessa luolassa...

Evans: Pelintekijät, teidän täytyy luoda typerä ammuskelu, jonka sankari on supernopea kyberkommando. Antakaa hänelle Robocopin pistooli ja Terminatorin haulikko. Hänen on juostava nopeammin kuin auto ja hypättävä jyrkänteiltä ilman vammoja jo pelin alussa. Hänellä on oltava kyberkäsi, kyberheittotähtiä, kyberjousi ja kyberpuukko. Kybersilmien takia kaikki näyttää hänestä raidalliselta, neonväriseltä painajaiselta. Antakaa hänelle nimeksi… kersantti Rex Power Colt!

Pelintekijät: Mahdotonta! Vain yksi mies voisi esittää häntä: Aliensin Hicks ja Terminatorin Kyle Reese eli 1980-luvun b-luokan toimintatähti Michael Biehn. Mutta hän on jo vanha mies.

Evans: Roskaa! Hänen väsynyt krapulainen kähinänsä vain herättää Rexin eloon. Jättäkää Far Cry 3:n perusmekaniikat peliin, vaikka ne eivät oikeastaan toimi tällaisessa retroilussa. Poistakaa kaikki selkeästi tylsät osiot. Taistelujen on oltava aina kävelymatkan päässä, ja keräilyä harrastetaan vain, jotta haulikkoon saadaan neljä piippua ja rynkkyyn laserluodit.

Pelintekijät: Emme pysty tähän mitenkään, paitsi jos pelissä on vain pari toistuvaa vihollistyyppiä. Nyysitään Far Cry 3:sta kaikki eläimet, lisätään niihin neonraidat ja sanotaan, että ne ovat kybereläimiä. Sitten tarvitaan vain lohikäärmeet, jotka ampuvat lasereita silmistään.

Evans: Nyt alatte ymmärtää. Koko peli on tarpeeksi vitsi, joka ratsastaa 1980-luvun toimintaleffojen, piirrettyjen ja pelien nostalgialla.

Pelaaja, koe steroidiajan toiminta pöljempänä kuin koskaan. Näe kliseinen treenausmontaasi, nolo seksikohtaus ja pään räjäyttävä lopputehtävä. Kuule vuoden nostalgisin taustamusiikki. Läpäise peli neljässä tunnissa tai nuohoa sivutehtäviä saman verran lisää. Ihmettele, miksi ”oikea” Far Cry 3 ja kehäraakki Duke Nukem ovat edes olemassa.

8/10

Kehittäjä: 
Ubisoft
Julkaisija: 
Ubisoft
Peligenre: 
Räiskintä
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox 360, Sony PlayStation 3, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-18
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Väkivalta

Kommentit

Käyttäjän teevinen kuva
teevinen

Oon pelanny xboxil arcadee. Peli on hyvä arcadeks mutta muuten aika huono. En maksas 20 € enempää. Sitäkin miettisin pitkään,

Käyttäjän Gold kuva
Gold

Kun ottaa huomioon, että tämä on pelkkä latauspeli, niin tämä täyttää kympin kriteerit. Sanoisin, että tämä on parempi kuin itse Far Cry 3.

Käyttäjän snowtooper kuva
snowtooper

Parit hyvät naurut tästä irtoo 8/10