Far Cry 4: Escape from Durgesh Prison -lisäsisältö / Arvostelut / pelaaja.fi

Far Cry 4: Escape from Durgesh Prison -lisäsisältö

27.01.2015 // Kirjoittanut: Anonymous
1

Vanhan kierrätystä

Far Cry 4 houkuttelee kahdenlaisia pelaajia. Yhdet haluavat kokea tarinan komeissa puitteissa ja toiset lähinnä aiheuttaa kaaosta ja hämmennystä noiden puitteiden sisällä. Escape from Durgesh Prison on suunnattu jälkimmäisille, mutta ensimmäiseksi lisäsisällöksi muuten erinomaiselle Far Cry 4:lle esitys ei ole erityisen vakuuttava. Eikä se liioin liity millään tavalla vankilasta pakenemiseen. Eikä se missään nimessä ole kymmenen euron arvoinen lisäosa.

Kuten nimi tai tuotekuvaus kenties antaisivat ymmärtää, kyseessä on jonkinlainen vankilapako – kenties kevyehkö spinoff jostakin Ajayn aiemmin tapaamasta vastarintataistelijasta, joka pyrkii pois Pagan Minin vankilasta. Alkuasetelma kuulostaa siis hyvältä, mutta nimeämiskäytäntö on joko mennyt metsään tai vain puhdas valhe. Escape from Durgesh Prison on vain sarja uudelleenkierrätettyjä sivutehtäviä pääpelistä ilman minkäänlaista selitystä saati tavoitetta.

"Lisäosan suurin synti on se, että sen olemassaolo on liian helppo kyseenalaistaa."

Ajay aloittaa matkansa radiotornin nokasta, ja kello alkaa tikittää. Aikaa lisäosan läpäisyyn on tasan puoli tuntia, ja lisää aikaa ansaitaan tekemällä pääpelistä tuttuja pommin purkamisia, linnakkeen valloituksia, karmatehtäviä ynnä muita ennestään tuttuja aktiviteetteja.

Escape from Durgesh Prison ei esittele yhtä ainutta uudenlaista sivutehtävää. Kaiken kukkuraksi se riistää Ajaylta kaikki kyvyt sekä kampanjan aikana tehdyt tavarat ja pakottaa tämän aloittamaan nollasta. Tavoitteena on ansaita taitopisteitä sekä kykyjä takaisin suorittamalla nopeasti jo pääpelin aikana kymmeniä kertoja kaluttuja sivutehtäviä. Lisäksi pitää saavuttaa vuorenlaki, jossa käydään kymmenen minuutin eeppinen tulitaistelu.

Lisäosan suurin synti on se, että sen olemassaolo on liian helppo kyseenalaistaa. Se ei tuo mitään uutta pääpeliin, tarinaa ei ole, eikä mitään selitetä. Se on vain vanhan kierrätystä vailla päänmäärää ja sellaisena täysin ylihinnoiteltu. Ilmaisena lisäosana se kenties kiinnostaisi pistesijoituksista taistelevia pelaajia aikansa, mutta rahaa tähän ei kannata upottaa senttiäkään.

4/10

Heikki Takala

4/10

Kehittäjä: 
Ubisoft
Julkaisija: 
Ubisoft
Peligenre: 
Toiminta
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox 360, Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 3, Sony PlayStation 4, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-18
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Väkivalta

Kommentit

Käyttäjän flimplay kuva
flimplay

Vielä jotain lisäosaa pitäs muka jaksaa pelata kun itse pääpelikin on vasta puolessa välissä kun alkoi puuduttamaan Ubisoftin itseään toistavat tehtävät joita löytyy pääpelistä kymmeniä kymmenien perään.

Nostoja