Far Cry 6: Lost Between Worlds / Arvostelut / pelaaja.fi

Far Cry 6: Lost Between Worlds

14.08.2023 // Kirjoittanut: Markus Heino
0

Ubisoftille ominaiseen tapaan myös Far Cry 6:n päälle kasataan lisäpelattavaa hieman kokeellisemmalla otteella. Parin kympin lisähintaan tai mahtipontisesti nimetyn Game of the Year -paketin ostaneille avautuu tutun pelimaailman rajoja rikkova Lost Between Worlds -seikkailu, joka käynnistyy meteoriitin iskeytyessä kaljoittelevan Dani Rojasin naapuriin.

Nerokkaan pelisankarin ensireaktio on ampua alukseksi paljastuvaa meteoriittia, minkä seurauksena Dani ja Fai-niminen muukalainen ovat pian jumissa pirstoutuneessa todellisuudessa, jonka korjaamiseksi pitää kerätä viisi kristallia. Kallisarvoiset kristallit on ripoteltu lukuisten rajattujen ulottuvuusrepeämien taakse, joissa Danin pitää luovia tiensä erilaisten portaalien läpi tai muuten seuraukset ovat tuhoisat koko maapallolle.

D-luokan tieteissarjaan sopivan juonen ohella tarjolla on pakollinen taitojen ja varusteiden nollaus, joten Danin pitää kerätä kättä pidempää matkan varrelta. Perusmalliset aseet M60-konekivääristä pistooliin ja haulikkoon löytyvät yleensä alleviivattuina pääreittien varrelta. Varusteiden kahmimisen ohella taisteluun liittyvät värikoodatut viholliset, joiden kaatamiseen pitää valita oikea ammustyyppi. Käytännössä tämä vaatii vaikkapa hiiren lisänäppäimeen ohjelmoidun pikavalinnan hivelemistä, joten pelimekaanisesti uudistus on varsin turha.

Dani lähtee aluksi taisteluihin ilman panssareita tai lääkintäpaketteja, joten osumat sattuvat varsinkin korkeammilla haastetasoilla. Yhden latautuvan äkkiparannuksen varaan on paha laskea, sillä eri kentistä löytyy myrkkykaasujen ja tuhoisien ukonilmojen lisäksi myös runsaasti väijytyksiä. Kuolema ei tosin ole loppu, sillä Fai kykenee herättämään toverinsa henkiin uutta yritystä varten, joskin vauhtia otetaan aina aloitusalueelta. Kentistä löytyy myös glint-erityisvaluuttaa, jonka avulla on mahdollista aloittaa uudelleen jo viimeisimmältä portaalilta, joten aikaa säästyy kalkkiviivoille tuupertuessa runsaasti.

Jatkuvasti täysin samoja nurkkia ei tarvitse juosta, sillä jokaisen kristallin onnistunut kotiutus palkitaan uusilla pysyvillä lisävarusteilla, jotka avaavat oikoreittejä kenttien sisällä. Räjähdysaineiden ja kiipeilykoukun tapaisten apuvälineiden lisäksi löytyy myös avain, joka johtaa usein lukittujen huoneiden sisälle säilöttyjen aseiden luokse. Näin jokainen kristalliretki on periaatteessa helpompi kuin se aivan ensimmäinen ja matka taittuu yhä nopeammin.

Kelvollisista ideoista huolimatta Lost Between Worlds tyytyy perusvarmaan kokonaisuuteen, jonka juonellinen tarjonta on unohdettava ja pelimekaaniset muutokset vaatimattomia. Värikoodatut viholliset sekä turhan tuhoisat ympäristöjen vaarat vanhenevat ideoina nopeasti ja huonosti.

Ääninäyttelyn osalta naispuolinen Dani Rojas aiheuttaa yhä virnistyksiä letkautuksillaan, mutta tekoälymäisen Fain vitsailuyritykset aiheuttavat lähinnä myötähäpeää. Alueet ovat pc:llä äärimmilleen viriteltyinä komeita, ja neonväreillä koristeltu pelimaailma tuo mieleen mahtavan Far Cry 3: Blood Dragonin. Tuossa vertailussa Lost Between Worlds jää kuitenkin kaikin tavoin Michael Biehnin tähdittämän kasarirymistelyn jalkoihin.

Parhaimmillaan lisäpaketti on aivonystyröitä kutittelevien pulmien tarjonnassa, mutta nekin ovat harmittavan tutunoloista puuhastelua. Nappeja painellaan ja maalitauluvipuja ammuskellaan yleisesti miltei automaationa. Mikäli Far Cry 6 puhutteli emopelinsä osalta, lisäpakettia voi suositella lähinnä Danin faneille sekä kepeää pulmanratkontaa toimintapeleihinsä kaipaaville. Vaikka ulottuvuuksienvälinen seikkailu on yllätyksetön paketti, siinä on juuri tarpeeksi tarttumapintaa läpipeluuta varten.

6/10

Kehittäjä: 
Ubisoft
Julkaisija: 
Ubisoft
Peligenre: 
Räiskintä
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4, Sony PlayStation 5, Xbox Series X/S, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-18
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Pelin sisäiset ostokset, Väkivalta