Fast RMX / Arvostelut / pelaaja.fi

Fast RMX

7.04.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
Fast RMX -arvostelu

Elämä vilisee silmien edessä

Fast RMX on käytännössä ehostettu versio Wii U:lta alun perin tutusta Fast Racing Neosta. Hyvin F-Zero-tyylinen peli auttaakin täydentämään Switchin julkaisupelivalikoimaa vauhdikkaalla ajotoiminnalla, joka konsolin muuhun tarjontaan verrattuna kalpenee toistaiseksi lähinnä vain uusimmalle Zeldalle.

Switchille Fast RMX sopii kuin nakutettu. Ajeleminen pelissä perustuu yksinkertaiseen ohjaukseen, mistä syystä sen pelaaminen luonnistuu hyvin niin televisio- kuin käsikonsolitilassakin. Simppelin pelattavuuden myötä ajelu on mahdollista myös käyttäen Switchin yksittäisiä Joy-Con-ohjaimia. Useamman pelaajan saaminen mukaan kilpailuun samalta sohvalta käsin onnistuu siis helposti, kunhan pelaajat vain tottuvat ensin Joy-Conien pienuuteen.

Varsinaiselta sisällöltään Fast RMX on hyvin tuttu Wii U -version jo kokeneille. Selvä pääosa pelin 30 radasta ovat tuttuja Nintendon aiemmalta alustalta joko pääsisällön tai lisäsisällön muodossa. Sama pätee myös ajoneuvoihin.

Pientä hienosäätöä pelin rakenteelle on kuitenkin tehty. Fast RMX:n pääpelitilana toimiva Championship-muoto on jaettu tällä kertaa Cup-turnauksiin, jotka neljän kilpailun sijaan koostuvat enää vain kolmesta mittelöstä. Uudistus auttaa tukemaan paremmin Switchin kannettavuutta, sillä nyt pelissä on helpompi edetä lyhyemmissäkin istunnoissa. Noin yleisestikin muutos on siinä mielessä positiivinen, että uusia Cup-osuuksia pelaa nyt helpommin enemmän kerralla, sillä niitä on mahdollista läpäistä niin nopeasti.

Fast RMX -arvostelu

"Nykyisessä muodossaankin se on silti Nintendon uutuuskonsolin kirkkaimpia valopilkkuja, jonka parissa viettää mielellään aikaa."

Fast RMX -arvostelu

Varsinainen kisailu tuntuu myös Fast RMX:ssä edelleen hyvältä. Parhaan puolen pelissä muodostavat edelleen sen radat, jotka ovat kaikki juuri sopivan pituisia, että niitä jaksaa ajaa läpi useamman kerran uudelleen. Niissä piisaa toisiinsa nähden myös merkittävästi vaihtelua, mikä pelin vähäisistä mekaniikoista huolimatta saa kunkin kilpailun tuntumaan aina omanlaiseltaan.

Fast RMX on silti jouduttu käärimään kasaan Switchin julkaisua varten pienellä kiireellä. Vielä kirjoitushetkellä pelistä ei löydy lainkaan perinteistä Time Trial -tilaa tai mahdollisuutta loikata verkkopeleihin kätevästi kaverilistalla olevien pelaajien kanssa. Nämä ominaisuudet saadaan mukaan peliin vasta ilmaisella päivityksellä, jonka kehittäjät ovat julkaisemassa joskus alkuvuoden aikana.

Nykyisellään Fast RMX:ään toivoisi myös lisää säätömahdollisuuksia. Pelin pelaaminen on mahdollista kahdella tyylillä, joista perinteisimmässä ei joudu huolehtimaan ajoneuvonsa kestävyydestä. Haastavammassa Hero-tyylissä pelaamisvaihtoehdot ovat kuitenkin vähäisemmät, sillä sen erikoisuuksia voi käyttää hyödyksi vain yksittäisissä kisoissa eikä Championship-tilassa. Tämä harmittaa erityisesti siksi, että Hero-kisatyylillä ajeluun saa mukaan jännitystä, jota peruskisailu ei aina tarjoa. Olisi siis hienoa, jos sitä voisi nauttia hieman monipuolisemmin.

Fast RMX ei ole missään nimessä peli, jonka takia kenenkään kannattaisi rynnistää kauppaan Switchiä ostamaan. Nykyisessä muodossaankin se on silti Nintendon uutuuskonsolin kirkkaimpia valopilkkuja, jonka parissa viettää mielellään aikaa, kun Breath of the Wildista kaipaa pientä taukoa. Uuden F-Zeron tulosta ei tällä hetkellä ole minkäänlaista varmuutta, joten Fast RMX toimii kohtalaisena korvikkeena Nintendon futuristiselle ajopelisarjalle.

8/10

Kehittäjä: 
Shin'en
Julkaisija: 
Shin'en
Peligenre: 
Ajopeli
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch
Pegi-ikärajat: 
K-3