Full Auto 2: Battlelines / Arvostelut / pelaaja.fi

Full Auto 2: Battlelines

28.02.2007 // Kirjoittanut: Tero Lehtiniemi
7

Vuosi sitten Xbox 360:lle ilmestynyt ensimmäinen Full Auto oli idealtaan hyvä, mutta puutteelliseen toteutukseen kaatunut räiskintää ja romurallia yhdistelevä autopeli. Nyt, vain vuotta myöhemmin, jatko-osa on valmis. Mielenkiintoisesti Xbox 360 -alusta on hylätty, ja Full Auto 2: Battlelines tähdittää PlayStation 3:n avauskokoonpanoa.

Pelin sydän on urapeli, jossa pelaaja suorittaa ympäri kaupunkia sijoiteltuja tehtäviä. Niiden tavoitteet vaihtelevat perinteisestä romurallista esimerkiksi toisten kulkuvälineiden saattamiseen. Kulkupelejä on parisenkymmentä erilaista tavallisista urheiluautoista rekkoihin. Niihin saa pultattua kiinni varsin kunnioitettavan määrän aseistusta konekiväärien ja ohjusten kaltaisista perustyökaluista laserien ja napalmien tapaisiin uusiin tulokkaisiin.

Jouhevaa toimintaa

Full Autoa piinanneista ongelmista on suurimmilta osin päästy eroon. Alkuperäinen Full Auto esimerkiksi hidastui tiukoissa tilanteissa silminnähtävästi, mutta Full Auto 2 pyörii suurimman osan ajasta kuin unelma. Aivan täysin sulavaa ruudunpäivitys ei valitettavasti edelleenkään ole.

Ehkä suurin muutos on kuitenkin se, miten toiminnan yleisilme on muuttunut. Sinänsä näyttävät ympäristöt eivät ole pelkkiä kulisseja, vaan iso osa ympäristöstä on tuhottavissa suuria rakennuksia myöten. Tuhoaminen ei ole pelkästään kosmeettista hupia, vaan luova pyromania tuo mukanaan esimerkiksi piilotettuja alueita ja oikopolkuja.

Ajotuntuma ei ole täysin moitteeton, sillä kovin suurta eroa eri automallien käyttäytymisestä on turha hakea. Autopelipuristit voisivat myös nillittää ajofysiikan pienistä puutteista, mutta Full Auto 2 on ensisijaisesti toimintapeli, ei Gran Turismo.

Uuden sukupolven pelinä Full Auto 2: Battlelines on hatunnoston arvoinen suoritus. Siinä on korjattu iso osa ensimmäisessä Full Autossa raivostuttaneista vioista. Teknisiltä ominaisuuksiltaan se hyödyntää uutta alustaa erinomaisesti, ja tuhoutuvat ympäristöt parantavat kokemusta entisestään. Full Auto 2 on Resistancen ohella selkeästi parhaita PS3:n julkaisupelejä. Se antaa osviittaa siitä, minkälaista edistystä uuden sukupolven soisikin peleihin tuovan.

6/10

Kommentit

Käyttäjän axelius kuva
axelius

hyvä ajopeli

Käyttäjän zamiZ kuva
zamiZ
Käyttäjän Tuhoaja kuva
Tuhoaja

Kyllä tätä pelaa mielellään...

Käyttäjän SILIK kuva
SILIK

Jaa-a...kerran ollut koneessa.

Käyttäjän FIN-Guerrilla- kuva
FIN-Guerrilla-
Käyttäjän Vilbo kuva
Vilbo
Käyttäjän apelius kuva
apelius

Nostoja