Ghost Squad / Arvostelut / pelaaja.fi

Ghost Squad

7.03.2008 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
3

Vielä ei ole nähty kovinkaan montaa peliä, jotka ottaisivat kaiken irti viime joulukuussa julkaistusta Wiin Zapper-ohjaimesta. Vuonna 2004 julkaistun Ghost Squad -kolikkopelin konsoliversio on kuitenkin kuin luotu tälle lisälaitteelle.

Pelaaja kuuluu Ghost Squadissa nelihenkiseen iskuryhmään, joka pyrkii suorittamaan kolme lyhyttä mutta vaarallista tehtävää. Ryhmä joutuu pelastamaan panttivankeja joen rannalla sijaitsevasta leiristä, eliminoimaan terroristit presidentin lentokoneesta ja taistelemaan tiensä läpi trooppisen sademetsän.

Kolmen tehtävän läpäisemiseen kuluu reilu varttitunti, mutta ne voi koluta läpi jopa 16 eri vaikeustasolla ja useita eri reittejä pitkin. Korkeammilla vaikeustasoilla vastustajia on enemmän, ja ne ovat nopeampia sekä kestävämpiä. Jos terroristien nirhaaminen käy hermoille, vastustajiksi voi valita myös bikinityttöjä tai ninjoja. Kentät on tutkittava kymmeniä kertoja, ennen kuin voi sanoa nähneensä kaiken.

Kenttien läpäisemisestä palkitaan uusilla aseilla ja hahmojen asusteilla. 25 pyssyn arsenaalissa on kaikenlaisia aseita aina käsiaseista haulikkoihin ja kivääreihin. Kaikkia aseita käytetään samalla tavalla, mutta jotkin aseet pitää ladata useammin. Monissa aseissa voi valita normaalin sarjatulen lisäksi lyhyemmät sarjat tai yksittäislaukaukset.

Yksinpelin lisäksi Ghost Squadissa on jopa neljän pelaajan moninpeli, jonka ansiosta pelattavaa riittää monelle illalle. Parhaiten peli toimii kuitenkin kahdestaan kaverin kanssa, jolloin molemmille riittää teurastettavaa. Jos taistelee yksin, kannattaa käyttää kahta asetta samanaikaisesti, sillä se lisää pelifiilistä huomattavasti.

Wiin verkko-ominaisuuksia käytetään vain tilastointiin. Omia suorituksiaan voi verrata muiden pelaajien keräämiin pisteisiin tasolistojen avulla.

Kolikkopelin mekaniikka

Yksinkertaisen ohjauksen ansiosta Ghost Squadin pelaamiseen ei tarvita Zapperia. Wiimote ajaa saman asian kuin erikoisohjain. A-näppäimellä tulitetaan, ja ase ladataan kääntämällä ohjain poispäin kuvaruudusta.

Hahmot liikkuvat pelissä automaattisesti kohteesta toiseen, ja pelaajan on tapettava ruudulle tulevat viholliset. Räiskinnän lisäksi ryhmän on esimerkiksi suojeltava panttivankeja ja purettava pommeja keskellä taistelutannerta. Jokaisen kentän lopussa odottaa pomovastus, jonka nitistäminen on hieman hankalampaa.

Vihollisten kaatamisesta palkitaan pisteillä. Suurempia potteja voi ansaita kentissä pelattavissa minipeleissä, joissa on esimerkiksi tapettava tietty määrä vastustajia lyhyessä ajassa. Nopeista tapposarjoista saa lisäpisteitä myös minipelien ulkopuolella.

Hutaisten tehty

Vaikka pelissä on uuden alustan myötä muutama uudistus, grafiikka ei ole parantunut yhtään kolikkopeliversioon verrattuna. Pelin suoranainen rumuus saa konsoliversion vaikuttamaan huolimattomasti tehdyltä, eivätkä kömpelöt valikot tai laimea äänimaailma säväytä.

Zapperilla on hauska ammuskella, mutta liikkeentunnistuksessa on ongelmia. Kursori hyppii ruudulla ajoittain niin paljon, että pelaaminen on melkeinpä helpompaa, jos avustetun tähtäämisen poistaa käytöstä.
Ghost Squad ei viihdytä muutamaa iltaa kauemmin. Pelin suositushinta on reilusti yli 50 euroa, joten vain todellisten kolikkopelifanien on syytä harkita sen ostamista. Satunnaista räiskintäviihdettä kaipaavien kannattaa suunnata Helsingin Kamppiin kokeilemaan alkuperäistä peliä muutamalla eurolla.

 

Testaa Tennispalatsissa

Ghost Squadin alkuperäistä kolikkopeliversiota voi kokeilla Helsingin Kampissa sijaitsevan Tennispalatsin toisessa kerroksessa. Kolikkopelissä on suuri näyttö ja hieman Zapperia järeämmät aseet, ja kaksi pelaajaa voi pelata sitä yhdessä. Yksi peli on euron hintainen.

Tähtäin liikkuu näytöllä vieläkin suuremmalla viiveellä kuin Wii-versiossa. Avustettu tähtääminen ei onneksi ole käytössä kuin valikoissa, jotka ovat huomattavasti selkeämmät kuin konsoliversiossa.

Myös kolikkopelissä on valittavana kolme eri tehtävää, jotka voi suorittaa eri vaikeustasoilla ja eri reittejä pitkin. Lyhyeen kolikkopelisessioon voi sijoittaa muutaman euron, jos on vaikka käymässä elokuvissa. Heikon Wii-käännöksen voi jättää suosiolla fanaatikoille.

4/10

Kommentit

Käyttäjän Alex Havoc kuva
Alex Havoc

Hauska peli, ohjaus toimii täydellisesti.

Käyttäjän Tarkkis kuva
Tarkkis

Ihan passelia meininkiä zapperin testailuun.

Käyttäjän Juzu kuva
Juzu

Hyvä portti arcaderaideräiskinnästä! Lyhyt..

Nostoja