Goat Simulator / Arvostelut / pelaaja.fi

Goat Simulator

30.04.2014 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
2

Goat Simulator on vitsi ja sen huipentuma olemme me, pelaajat. Coffee Stain Studiosin devausviikonlopusta alkunsa saanut hölmöily keräsi YouTubessa sen verran huomiota ja katselukertoja, että kehitystiimi päätti julkaista sen kaupallisesti. Vaikka sivuilla varoitetaan toistuvasti siitä, että peli on keskeneräinen ja rikkinäinen, se on silti kerännyt huomiota enemmän kuin firman aiemmat Sanctum-pelit yhteensä. Mutta onko se hauska vitsi?

Toisin kuin monissa muissa peleissä, Goat Simulatorissa ei ole oikeastaan mitään tavoitetta tai muutakaan, mikä tekisi siitä varsinaisen pelin. Se on enemmänkin softalelu. Olet vuohi maailmassa, jota asuttavat loputtomasti driftaavat rallikuskit, nostokurjen nokassa istuskelevat ja tuuppaajaansa odottavat raksaäijät ja räjähtävät huoltoasemat. Heitetään mukaan aimo annos fysiikkakikkailua, ja siinä se sitten onkin. Sähellä koko rahan edestä!

Kehitystiimin kunniaksi on sanottava, että vitsistä kyllä revitään irti ihan kiva määrä hupia. Jo pelkästään maailmassa kikkailemisesta ja hölmöille bugeille, outouksille ja kämäisyyksille naureskelusta irtoaa hupia helposti muutamaksi tunniksi. Senkin jälkeen riittää vielä löydettäviä salaisuuksia, kuten vaikka raksatelineen huipulta löytyvä rakettireppu (joka toimii niin hyvin kuin sen tällaisessa projektissa voisi kuvitella toimivan) tai saatanallinen uhrialttari, jolla voi uhrata muita maailmasta löytyviä vuohia.

Hauska juttu siis, kunhan pitää realiteetit mielessään. Mitään hirveän syvällistä on turha odotella, joten kymppi voi olla illan tai parin huvista turhan roisi hinta. Toisaalta pelistä löytyy Steam Workshop -tuki, joten modeja ja lisähupia on jo tulossa. Itse tykkäsin ja nauroin koko rahan edestä.

7/10
Miikka Lehtonen

7/10

Kehittäjä: 
Coffee Stain Studios
Julkaisija: 
Coffee Stain Studios
Peligenre: 
hupailu
Julkaisualustat: 
Tietokoneet, Microsoft Windows

Kommentit

Käyttäjän Tahvo619 kuva
Tahvo619

10 minuuttia tätä jaksaa pelata sen jälkeen kyllästyy

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä Tahvo619

10 minuuttia tätä jaksaa pelata sen jälkeen kyllästyy

Monet on pelannut kymmeniä tunteja.