Guitar Hero II (Xbox 360) / Arvostelut / pelaaja.fi

Guitar Hero II (Xbox 360)

5.04.2007 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
68

Guitar Herosta ja sen jatko-osasta on kuullut jokainen pelaaja, joka ei elä tynnyrissä Lapin jängällä. Tiivistäen kyse on suurhitiksi kasvaneesta kulttipelistä, jossa pelaaja vinguttaa muovisen kitaran nappeja klassisen hevin ja rokin tahtiin. Toimituksen kestosuosikki, Guitar Hero II, kääntyy nyt PS2:lta Xbox 360:lle. Harva käännöspeli ansaitsee uuden arvostelun, mutta nyt on syytä tehdä poikkeus. On helppo kuvitella, että pelin jo pleikkarilla pelannut fani hankkisi uutuusversion. Tärkein uudistus on kirjaimellisesti käsinkosketeltava. Kaunis minimalli Gibson Explorer -kitarasta korvaa Xboxilla PS2:n Gibson SG:n. Valkoinen kitara ei ole langaton, mutta sen taivutettu piuha ei osu jalkoihin entiseen malliin. Explorer on tukevarakenteinen ja käsissä jämerä. Hihnan kiinnityspaikkojen ansiosta skittaa voi roikuttaa niin matalalla, että soitto onnistuu vain haara-asennossa. Runkoon on ahdettu Xbox-nappi, kuulokemikrofoniliitin ja mystinen ethernet-liitäntää muistuttava reikä. Pelin grafiikka on samaa vanhaa uusilla valaistusefekteillä, mutta toimii teräväpiirtotelevisiossakin. Karhea tyyli kuuluu rock-henkeen. Uusia kappaleita on pelissä kymmenen vanhojen settien sekaan ripoteltuna. Useimpia uutuusbiisejä ei voi haukkua. Punkkia 90-luvulla elvyttäneen Rancidin Salvation on tosin ankeahko sovitus. Pearl Jamin Life Wasted on yhtyeen tuotannon väärästä päästä, ja Vedder-imitaatio ei vakuuta. Näiden vastineeksi Iron Maidenin The Trooper on tilutuksen orgiaa, joissa nappien painelu tuntuu oikealta soitolta.

Kepittäjät järjestykseen

Pelin tärkein uudistus on kuitenkin se, että se antaa hyvien soittajien esitellä taitojaan netissä. Liven Achievementeillä eli saavutuksilla on kerrankin pelillistä merkitystä, ja ne lisäävät soittoon uuden ulottuvuuden. Dimebag Darrell pyörii haudassaan, sillä hänen mukaansa nimetty saavutus irtoaa sadan nuotin sarjalla. Ruotsin tiluttajakeisarin Yngwie Malmsteenin mukaan nimetty suoritus taas edellyttää kappaleiden tuntemusta. Tuhannen nuotin katkeamaton sarja vaatii tarpeeksi pitkän laulun ja soiton pitää tulla selkärangasta. Kymmenen pelin 50 palkinnosta irtoaa vain kaksinpelissä, mikä vaatii soittotaitoisen ystävän ja kaksi kitaraohjainta. Pisteitä ja saavutuksia vertaillaan Liven leaderboardeilla. On kieron tyydyttävää tietää, että allekirjoittanut leikkii Rage Against The Machinen Morelloa paremmin kuin Official Xbox Magazinen Dan, joka taitaa puolestaan Rushin YYZ-progetuksen. Muuten peli käyttää nettimahdollisuuksiaan laiskasti. Erinomainen yhteissoittokin onnistuu vain jaetulla ruudulla. Netistä ladattavien kappaleiden listassa on vasta Rodgort Song Pack, eli yhden biisin huumoripörähdys. Guitar Hero II on käännös äärimmäisen hyvästä pelistä, jota on paranneltu fiksusti pienellä vaivalla. Sillä on paikkansa yhtä hyvin Xbox 360:n kuin PS2:nkin tärkeimpien pelien listalla.

Yksinoikeudella

Seuraavat laulut ovat mukana vain Xbox 360 -versiossa. Lista alkaa helpoimmalta vaikeustasolta ja päättyy vaikeimpaan. Toadies: Possum Kingdom Rancid: Salvation Pearl Jam: Life Wasted Alice Cooper: Billion Dollar Babies Deep Purple: Hush Rick Derringer: Rock 'n Roll Hoochie Koo My Chemical Romance: Dead! Iron Maiden: Trooper Ounce of Self: Drink Up (bonusraita) Noble Rot: Kicked to the Curb (bonusraita)

9/10

Kehittäjä: 
Harmonix Music Systems
Julkaisija: 
RedoctaneActivision
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox 360
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu

Kommentit

Käyttäjän Leise kuva
Leise

Paras.

Käyttäjän Nazza kuva
Nazza

Olen rakastunut!

Käyttäjän Rocky_Balboa kuva
Rocky_Balboa

Parhautta!

Käyttäjän GhoZ kuva
GhoZ

Tää on ihan uskomattoman hyvä! PARAS! ROCK!

Käyttäjän 13360 kuva
13360

Jep

Käyttäjän OldHorny kuva
OldHorny

Paras partypeli koskaan.

Käyttäjän Hakkiz kuva
Hakkiz

Kovaa kamaa myös uudella sukupolvella.

Käyttäjän jarppi007 kuva
jarppi007

ihan hyvä rämpytys peli

Käyttäjän Agathon kuva
Agathon

Letti auki, tuuletin päälle, leveä haara-asento

Käyttäjän Kuuleri kuva
Kuuleri

Mahtava peli!!