Guitar Hero: Rocks the ’80s / Arvostelut / pelaaja.fi

Guitar Hero: Rocks the ’80s

3.08.2007 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
21

1980-luku on näin 2000-luvulta tarkastettuna joko hienoa tai hirveää aikaa – välillä jopa kumpaakin – riippuen siitä, minkä ikäisenä sitä muistelee. Siksipä onkin jotenkin sopivaa, että Guitar Heron pelkkään kasarirokkiin keskittyvä biisikokoelma jättää samanlaiset fiilikset.

Rocks the ’80s on puhdas lisälevy alkuperäiseen Guitar Heroon. Se ei tuo kitarasankareille juuri mitään muuta uutta kuin 30 uutta kappaletta pelattavaksi. Ei siis ihme, että peliä myydään ilman kitaraohjainta. Ei siinä mitään, kyllähän sekin riittää uutta soitettavaa kaipaaville, etenkin kun 80-luvulta löytyy monia legendaarisia kappaleita. Onkin sääli, että niitä ei ole saatu tarpeeksi mukaan.

Lisälevyn uudet biisit jäävät yllättävän vaisuiksi. Vaikka mukana on muutamia klassikoita, kuten Twisted Sistersin I Wanna Rock, Flock of Seagullsin I Ran, Dion Holy Diver, Skid Row’n 18 and Life ja Ratt’sin Round and Round, tuntuu monien kappaleiden sovitus peliin laiskalta työltä. Liekö sitten johtunut testilevystä, mutta monissa kohdissa peli tuntuu myös selvästi ennakoivan pelaajan soittoa. Pahiten jää kuitenkin vaivaamaan monien kipaleiden tuntemattomuus ja kokonaisuuden munattomuus. Missä ovat Aerosmith, White Snake, Scorpions tai muut kasarirokin kovimmat nimet?

Rocks the ’80s on Guitar Heron kehittäneen Harmonixin viimeinen peli ennen sen siirtymistä Rock Band -pelin pariin ja jotenkin tuntuu, että sillä on ollut kiire päästä eteenpäin. Kyllähän tämä tällaisenaankin menee pahimpaan kitarasankaroinnin puutteeseen, mutta silloin 80-luvun on syytä olla lähellä sydäntä – tai niskassa takatukka.

6/10

Kommentit

Käyttäjän Rikutsa kuva
Rikutsa

Olis kyllä muuta biisi mahtunut vielä joukkoon.

Käyttäjän Wader kuva
Wader

Hyvä peli, mutta kyllä Stonehengekin mahtuisi.

Käyttäjän spider-man kuva
spider-man
Käyttäjän Matias Kainulainen kuva
Matias Kainulainen

Pettymys. Huono settilista ja ylikallis hinta.

Käyttäjän MasteroffVuller kuva
MasteroffVuller

Loputki tulee tutuiksi soittaessa mukavasti

Käyttäjän tetsuo kuva
tetsuo

Liian kallis sisältöönsä nähden

Käyttäjän Akutsi kuva
Akutsi

Vähä liian lyhyt

Käyttäjän Circle kuva
Circle

Ihan kelvollinen biisi-lista, halvempi vois olla.

Käyttäjän WhiteTrash kuva
WhiteTrash

kyllä meikästä ihan hyvä messevä peli

Käyttäjän BobDog kuva
BobDog

Samaa kauraa vähän huonommilla biiseillä.