Guitar Hero: Warriors of Rock / Arvostelut / pelaaja.fi

Guitar Hero: Warriors of Rock

30.09.2010 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
14

Guitar Hero -sarja rikkoi viime vuonna varmasti jonkin sortin ennätyksiä, sillä kaupoissa nähtiin Guitar Hero 5:n lisäksi kolme sarjan peliä (sekä popmusiikkiin keskittynyt Band Hero). Tänä vuonna on ollut hiljaisempaa, ja ensimmäinen kitarasankaripeli saapuukin kauppoihin vasta nyt.

Guitar Hero: Warriors of Rock ei juuri muuta sarjan tuttua kaavaa tai pelimekaniikkaa. Suurimmat uudistukset liittyvät uratilaan, joka on tällä kertaa naamioitu legendaarisen ja myyttisen kitaran etsintään ja rockin puolijumalan vapauttamiseen liittyväksi seikkailuksi. Käytännössä uusi pelimuoto kuitenkin muistuttaa hyvin paljon edellisten osien uratilaa, ja kerronta jää vaisuksi muutamaa kohtausta lukuun ottamatta.

Vanhat tutut Guitar Hero -hahmot muuttuvat seikkailun kuluessa sotureiksi keräämällä tähtiä keikoilla soitetuista ennalta valituista biiseistä. Lopuksi täytyy vielä soittaa encorebiisi, jonka jälkeen hahmot muuttuvat ulkoasultaan suorastaan naurettavan ylivedetyiksi metallisotureiksi. Jokaisella hahmolla on käytössään jokin erikoisvoima, jolla saa esimerkiksi käyttöönsä automaattisesti generoituvan Star Powerin tai nostettua maksimikertoimen neljän sijasta kuuteen. Käytännön hyötyä erikoisvoimista on vasta aivan tarinan loppuvaiheilla, kun biisien vaikeusaste kasvaa yhtäkkiä melkoisin harppauksin. Onneksi vaikeimmissa haasteissa saa käyttää kaikkia erikoisvoimia yhtä aikaa, jolloin tähtiä ropisee ja pelaaminen helpottuu huomattavasti.

Haastetta riittää

Guitar Hero 5:n uratilasta tutut biisikohtaiset haasteet on nyt siirretty pikapelitilaan, jossa saa tällä kertaa myös avattua uutta lisäsälää biisejä soittamalla ja tähtiä keräämällä. Myös edellisosasta tuttu, varsin hyvin toimiva Party Play -pelitila tekee paluun, joskin se täytyy tällä kertaa aktivoida erikseen valikosta suoraan pelaamiseen hyppäämisen sijaan. Verkkopuolelta ei löydy tällä kertaa uusia pelimuotoja, mutta kaikki edellisversion pelimuodot ovat pelattavissa.

Pelin 93 biisissä on varsin kattavasti musiikkia moneen makuun, ja mukana on monia rockin ja metallin suurnimiä aina Alice Cooperista Black Sabbathiin, KISSiin ja Rolling Stonesiin asti. Joiltain bändeiltä on mukana kuitenkin melko kummallisia biisivalintoja, ja suurnimien ohella joukossa on myös hiukan tuntemattomampia yhtyeitä.

Biisivalikoima painottuu nimensä mukaisesti rockiin, ja listassa on otettu tällä kertaa enemmän huomioon myös muutkin soittimet kuin kitara. Kitarasankareitakaan ei toki ole unohdettu, sillä biisien joukosta löytyy varsin runsaasti haastetta myös kokeneemmalle kitaristille. Esimerkiksi Dragonforcen tai Megadethin kappaleissa saa Expert-tasolla sormet solmuun varsin nopeasti. Hiukan harmittavasti tosin kaikkein vaikeimmat biisit saa avattua vasta tarinatilan läpäisyn jälkeen. Muut kappaleet ovat onneksi auki heti pelin ensikäynnistyksellä. Biisien nuotitus on tuttuun Neversoft-tyyliin varsin hyvin kohdallaan kaikilla soittimilla.

Guitar Hero: Warriors of Rock on varsin perinteinen bändipeli, joka ei tarjoa suurempia mullistuksia toimivaan peruskaavaan. Uudistettu tarinatila jää tosin hiukan vaisuksi, ja biisilista voisi olla hiukan parempikin. Onneksi peli kuitenkin tukee parin viime vuoden aikana ilmestyneitä ladattavia biisejä sekä vanhojen Guitar Herojen kovalevylle siirrettyjä biisejä, joten pelattavaa riittää yhden levyn kautta varsin runsaasti.

7/10

Kommentit

Käyttäjän SEPPO-SILAKKA kuva
SEPPO-SILAKKA
Käyttäjän Lemo95 kuva
Lemo95

Loistava peli

Käyttäjän Digitalexecuter kuva
Digitalexecuter

Ehkä hienoin GH... Tästä ei pääse paremmaksi!

Käyttäjän GH Player kuva
GH Player
Käyttäjän Koo 007 kuva
Koo 007
Käyttäjän X_uggeli kuva
X_uggeli
Käyttäjän Pinworm kuva
Pinworm
Käyttäjän sandr0 kuva
sandr0
Käyttäjän Dark kuva
Dark

Hyvä soundtrack ja paljon pelattavaa

Käyttäjän appa-king kuva
appa-king

Paras gh ylivoimaisesti.