Harvest Moon: Tree of Tranquility / Arvostelut / pelaaja.fi

Harvest Moon: Tree of Tranquility

11.11.2009 // Kirjoittanut: Johannes Valkola
0

Maanviljely on monelle pelaajalle tuttua puuhaa, sillä Harvest Moon -sarjan pelejä on ollut saatavilla jo yli kymmenen vuotta. Tuorein osa Harvest Moon: Tree of Tranquility nojaa leikkimielisen elämäsimulaattorin erityispiirteisiin, eikä tuo sisältöön kuin pieniä uudistuksia.

Pelin tarkoituksena on viljellä maata, rakentaa taloja ja kasvattaa eläimiä, kuten lehmiä, silkkimatoja ja ankkoja. Myös ihmissuhteet ovat keskeisessä asemassa, sillä farmarin tulee ehtiä kiireisen päivärytmin lomassa vikitellä vastakkaisen sukupuolen sinkkuja.

Viljelyn vetovoimaa

Ensimmäiset tunnit kuluvat verkkaisesti, kun pelitempo on alhaalla, rahaa ei ole ja farmi täytyisi saada tuottoisaksi. Pelihahmon hupeneva energiamittari tekee puolestaan alun puurtamisesta ongelmallista, kun voimat eivät tahdo millään riittää tilan tarpeisiin. Onneksi kehittyvät kyvyt ja työvälineisiin hankittavat parannukset tekevät rehkimisestä nautittavampaa. Näinpä, kuten odottaa saattaa, on työn hedelmien niittäminen pelin palkitsevinta antia.

Pelin omalaatuinen tunnelma saa ahkeroimaan rutiininomaisesti, vaikka pelimekaniikka onkin kovin tuttua ja paikoin yksinkertaista. Vaatimaton ulkoasu pystyy osaltaan luomaan miellyttävää ilmapiiriä: luonnon leppoisa läsnäolo välittyy sarjakuvamaisen värikkäästä tyylittelystä hyvin. Jatkuvasti peliä katkovat pitkät lataustauot puolestaan ärsyttävät, kuten myös alkeellinen kamera, jota ei voi hallita. Kuvakulma on turhan lähellä ja pakottaa liikkumaan puolet peliajasta kohti kameraa.

Tree of Tranquility on puutteineenkin viehättävä peli, jonka parissa aikaa saa kulumaan pitkään. Sisällön huima määrä takaa, että peliin satsaavat saavat taatusti rahoilleen vastinetta. Sarjan lainalaisuuksien vuoksi peliä ei voi kuitenkaan suositella kuin kärsivällisemmille pelaajille, joille kaiken ei tarvitse tapahtua hetkessä.

Sarja on ollut jo pitkään tietynlaisessa vakiotilassa, eikä suuria uudistuksia sisältöön tai ulkoasuun ole saatu. Tree of Tranquilitysta löytyy ansionsa, mutta tulevilta osilta toivoisi kunnianhimoisempaa otetta.

7/10