Heavy Rain: Move Edition / Arvostelut / pelaaja.fi

Heavy Rain: Move Edition

3.12.2010 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
8

”Vuorovaikutteinen tarina” on varmasti niitä osuvimpia tapoja kuvata Heavy Rainin pelimekaniikkaa. Peli on oikeastaan perinteisten hiirivetoisten seikkailupelien jälkeläinen, jossa pääpaino on tarinankerronnalla ja hahmojen kehityksellä, jotka onkin toteutettu tasokkaasti tarinan reikäisyydestä huolimatta.

Pelaaminen on käytännössä pienten tarinaan vaikuttavien ratkaisujen tekemistä ja pulmien ratkaisemista. Ennen Movea pelissä tehtiin asioita simuloimalla niitä ohjaimella, esimerkiksi tekemällä analogisauvalla pelihahmon kädenliikettä muistuttava liike. Heavy Rainin voisi siis kuvitella olevan mainio esimerkki PlayStationin liikeohjainten kyvyistä. Toteutus on vain valitettavan heikko.

Todentuntuisimmillaan Move-ohjaus on silloin, kun pelissä tehdään asioita, jotka sopivat selkeästi kapula kädessä tehtävään liikeohjaukseen, kuten ovenkahvan vääntämiseen tai olutpullon kulauttamiseen. Iso osa Heavy Rainin Move-toiminnoista korvaa suoraan ohjaimella tehdyt liikkeet, mikä tekee pelaamisesta uskottavan sijaan turhauttavaa. Varsinkin vaikeammalla tasolla liikkeiden tekeminen hektisissä tilanteissa on ärsyttävää, sillä kaikki toiminnot eivät vain tunnu rekisteröityvän pelissä, kun liikeohjain ei ole ollut alkutilanteessa oikein. Myös osa täysin arkipäiväisistä tempuista vaati useita yrityksiä ennen onnistunutta suoritusta.

Tarkemmin ajateltuna epäilen yleisestikin Move-ohjauksen soveltuvuutta Heavy Rainin tavalla toteutettuun pelimekaniikkaan, jossa pelaajalle ei varsinaisesti anneta pelihahmojen suoraa hallintaa, vaan ajoissa tehdyt ohjausliikkeet määrittävät esimerkiksi taisteluiden etenemisen. Tällaisenaan Move-ohjaus vain korvaa nappien painamisen, joka taas korvaa suoran pelihahmojen hallinnan, eikä lopputulos ole kovinkaan hyvä.

Heavy Rain on kerronnallisesti pelimaailman aatelia, mutta pelillisesti tekniikka ei salli Quantic Dreamin toteuttavan itseään edes Moven avulla. Jos et ole vielä peliä läpäissyt, tee se nyt, mutta suosittelen jättämään suosiolla liikeohjauksen muihin peleihin.

6/10

Kommentit

Käyttäjän moxley kuva
moxley
Käyttäjän snap kuva
snap

Ensikertalaiselle hyvä ostos jo extrojen takia.

Käyttäjän finngamer kuva
finngamer

+3 pistettä jos pelaat normiohjaimella.

Käyttäjän arszi kuva
arszi

ilman movea

Käyttäjän GTA-Friikki kuva
GTA-Friikki

Movella pelaaminen hauskempaa ja realistisempaa

Käyttäjän SCORPIO kuva
SCORPIO

dont move

Käyttäjän The_pro_gamer kuva
The_pro_gamer

Hieno peli

Käyttäjän ttgreat kuva
ttgreat

Puolen välin jälkeen aloin jo ootteleen, että milloin tämä loppuu. Ja kohta jo toivoin, että se loppuisi...

Nostoja