Hot Pixel / Arvostelut / pelaaja.fi

Hot Pixel

3.08.2007 // Kirjoittanut: Riot
4

Kestikin yllättävän kauan, että joku uskalsi julkaista Nintendon Wario Waren kaltaisen minipelikokoelman PSP:lle. Wario Warehan koostuu kymmenistä täysin älyvapaista ”mikropeleistä”, jotka kestävät vain muutamia sekunteja. Välillä tungetaan sormea nenään tai kaahataan autolla ruuhkassa parin sekunnin ajan. Hot Pixel jatkaa samalla linjalla – se on häpeilemätön Wario Ware Inc. -klooni. Tällainen pelityyppi sopii hyvin käsikonsolille, ja Hot Pixel täyttää hyvin paikkansa PSP:n pelivalikoimassa.

Kun pakettiin kuuluu noin 200 mikropeliä, mukaan mahtuu tietysti heikkojakin tekeleitä, mutta Hot Pixelissä huonoja pelejä on liian monta. Osa peleistä on toki todella hauskoja, kuten Breakout-klooni, jossa pomputellaan palloa mailalla ja mäiskitään tiiliä. Heikompia esityksiä ovat kymmenet variaatiot ”kerää tietyn värisiä esineitä” -peleistä, jotka jäävät usein epäselviksi. Godzilla-hirviöllä pomppiminen myrkkytynnyrien päälle on myös yksi heikommista esityksistä.

Settii

Siinä missä Wario Waren graafista tyyliä voisi kuvailla sanoilla retro ja analoginen, Hot Pixel on Photoshop- ja digitaaliaikakauden tuotos. Presentaatiossa hyödynnetään paljon lyhyitä videoklippejä ja muutenkin meiningissä on moderni maku. Välillä kyllä yritetään olla hieman liian cooleja, ja nörttihoppari-heilumiset videopätkissä ovat lähinnä noloja. Osa minipelien grafiikoista on kuitenkin erittäin kekseliäitä.

Mikropelejä voi pelata yksittäin, kymmenen pelin kategorioihin jaettuina sarjoina tai omien lempipelien kokoelmina. Netistä voi ladata lisää pelejä sekä toisten käyttäjien luomia pelilistoja.

Hot Pixeli on peli, jota jaksaa pelata väsyneessäkin tilassa, kun GTA:n tai Wipeoutin kaltaiset pelit eivät nappaa. Toivottavasti tekijät tukevat peliä jatkossakin netistä ladattavalla sisällöllä, niin homma pysyy tuoreena.

6/10

Kommentit

Käyttäjän spider-man kuva
spider-man

paska

Käyttäjän Marquez kuva
Marquez

Aika lyhyt, mutta suht hauska sen aikaa kun kestä

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Surkea Wario Ware kopio, ei muuta.

Käyttäjän Prokopjev kuva
Prokopjev

ASDS