Hyrule Warriors: Definitive Edition / Arvostelut / pelaaja.fi

Hyrule Warriors: Definitive Edition

6.07.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Hyrylän sotamarssi

Wii U:n alkuperäinen Hyrule Warriors auttoi minua pääsemään aikoinaan sisään Omega Forcen ja Koei Tecmon Warriors-sarjaan. Olin jo aiemmin kokeillut muutamia hajanaisia Dynasty Warriors -pelejä, sillä isojen sotilasarmeijoiden piekseminen on aina näyttänyt minusta hauskan tyydyttävältä puuhalta. Pelien visuaalinen tyyli ja maailma eivät kuitenkaan koskaan iskeneet samalla tavalla kuin Zelda-universumi, jonka värikylläisyyttä ja erilaisia otuksia katselee mielellään Nintendon pääseikkailujen ulkopuolellakin.

Switchille ilmestynyt Hyrule Warriors: Definitive Edition on pohjimmiltaan yhä sama peli kuin neljän vuoden takainen Wii U -seikkailu. Se kokoaa yhteen kokonaisen joukon tuttuja Zelda-hahmoja ja -maailmoja sekä sijoittaa ne sitten osaksi toiminnallista kevytstrategiapeliä. Tarjolla on siis paljon parin napin hakkaamisella tapahtuvaa rivisotilaiden höykytystä ja ajoittaista pohdintaa siitä, milloin mitäkin pelialueen osaa kannattaa lähteä valloittamaan ja vapauttamaan.

”Hyrule Warriorsia on huomattavasti mukavampi pelata Switchillä.”

Definitive Edition erottautuu aiemmista versiosta tekniikallaan ja sisällöllään. Wii U:lta tuttuun peliin nähden Switch-versio on kyllästetty valmiiksi jo siihen aikoinaan tehdyllä lisäsisällöllä ja muilla uudistuksilla, jotka olivat läsnä myöhemmässä 3DS-versiossa. Huomattavana edistyksenä Hyrule Warriors pyörii Switchillä myös selvästi sulavimmin ja on muutenkin hellempi Switch-pelaajien silmille.

Definitive Edition -nimi on siis ehdottomasti perusteltu. Hyrule Warriorsia on huomattavasti mukavampi pelata Switchillä, ja mikäli hutkimisesta myös innostuu todella, sitä on tarjolla mukavat määrät.

Suurin rasite Hyrule Warriorsissa on se, että kyseessä on jälleen yksi Warriors-peli. Zelda-teema on osuva ja tuo muutamia hauskoja vivahteita pelaamiseen, mutta ne eivät varsinaisesti vie Warriors-sarjaa eteenpäin. Kaava on tuttu jo useamman vuoden takaa, joten jos Omega Forcen tekeleitä on aiemmin pelannut, Definitive Edition tuntuu nopeasti aivan liian samalta. Hutkiminen ei ole edelleenkään monipuolista, joten pelistä nauttiminen käytännössä vaatii ainakin jonkinlaisen innostuksen Zeldaa kohtaan.

Hyrule Warriors on ehdoton suosikkini monista eri Warriors-tyylin peleistä. Paluu sen pariin neljän vuoden tauon jälkeen tuntui aluksi todella hyvältä, sillä oli jälleen hauskaa päästellä höyryjä tavanomaista raivokkaampaa Linkiä ohjaillen. Pystyn edelleen nauttimaan Warriors-peleistä kuitenkin vain välipaloina, sillä vähänkin ronskimpi annostelu saa pelaamisen maistumaan heti pahvilta.

6/10

Kehittäjä: 
Omega ForceTeam Ninja
Julkaisija: 
Nintendo
Peligenre: 
Toiminta
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Kommentit

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Tän voisi ostaa jos hinta joskus tippuu hyväksyttävälle tasolle. En maksa 55€ pelistä josta olen jo kerran maksanut täyden hinnan.