i-Pelit: Angry Birds / Arvostelut / pelaaja.fi

i-Pelit: Angry Birds

3.06.2010 // Kirjoittanut: marika_pelaaja
26

Aivan kuten selainpelien maailmassa, iPodilla menestyksekkään pelin ei tarvitse olla omaperäinen. Itse asiassa hyvän idean kopioiminen on kannattavampaa kuin uuden keksiminen. Tärkeintä on, että julkaisun ajoitus on kohdallaan ja toteutus huippuluokkaa. Siis huomattavasti helpommin sanottu kuin tehty.

Suomalainen Rovio Mobile on onnistunut edellä mainitussa täydellisesti. Söpön sarjakuvamainen Angry Birds on häpeilemätön kopio selainpelihitti Crush the Castlesta. Siinä missä alkuperäisessä tuhottiin katapultilla linnoituksia, Angry Birdsissä ammutaan jättimäisellä ritsalla vihreitä possuja. Ammuksina toimivat erilaiset linnut, jotka ovat sydämistyneet porsaille näiden varastettua siivekkäiden munia.

Esikuvansa tavoin koukuttavuus perustuu fysiikkamallinnukseen, jonka ansiosta possuja suojaavat elementit on mahdollista tuhota lukemattomilla tavoilla. Ampumakulmien ja ammusten käyttö on hämmentävän tyydyttävää riippumatta onnistumisesta. Uusintayritystä odottaa innolla.

Pesäeron esikuvaansa Angry Birds tekee absurdilla juonella ja omintakeisella ulkoasullaan, joka iskee varmasti myös nuorempiin pelaajiin. Merkittävin etu on kuitenkin viilattu pelattavuus, joka jättää helposti taakseen esikuvansa sekä tämän iPod-käännöksen.

Angry Birdsin heikkojen puolien, kuten ärsyttävän äänisuunnittelun ja paikoin amatöörimäisen ulkoasun, kritisoiminen on loppujen lopuksi yhtä turhaa kuin plagioinnista valittaminen. Rovion tuotos on huikean hauska peli, joka pelastaa monen tylsän arkihetken.

7/10

Kommentit

Käyttäjän Bawalo kuva
Bawalo
Käyttäjän Mikkis kuva
Mikkis
Käyttäjän BobDog kuva
BobDog

App Storen helmi

Käyttäjän SuperSanttu kuva
SuperSanttu

Ansaittu listaykkönen

Käyttäjän figu84 kuva
figu84
Käyttäjän Makkelo kuva
Makkelo
Käyttäjän Jonppe kuva
Jonppe

Vihaiset linnut ne vaan jaksaa koukuttaa

Käyttäjän Moromopo kuva
Moromopo

ps3 on sama ku muilki, eli ok

Käyttäjän mastapon kuva
mastapon

This is just fuckin' awsum!

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Vielä yksi kerta...