Ice Lakes / Arvostelut / pelaaja.fi

Ice Lakes

3.06.2016 // Kirjoittanut: Markus Heino
0

Jäällä on tunnelmaa

Hiljaisuus on korvia huumaavaa ympäröivässä talvisessa erämaassa. Silloin tällöin jää paukkuu jossain kaukana ja talvinen metsä humahtelee taustalla nousevan tuulen mukana. Jäähän kairatun reiän ja kalamiehen välinen tuijotuskilpailu jatkuu. Kisakello käy uhkaavasti kohti viimeisiä minuutteja, mutta olen jo varma, että reilu kaksikiloinen haukeni vie voiton Särkijärven vuotuisessa pilkkikisassa. Veden pinnalle sataa lunta. Kauhotaan vähän sohjoa pois tieltä, jotta siima liikkuisi vapaammin.

Yhtäkkiä vapani taittuu kaksinkerroin ja sydän hypähtää kurkkuun. Hakkaan paniikinomaisesti vastaiskua. Nouse jo sieltä, hirviö! Kruunaa voittoni! Ainakin kolmekiloinen kala sieltä olisi tulossa, aivan varmasti. Vedestä nousee lopulta yksinäinen viehe. Jäähän työstämäni reikä oli liian pieni saaliille. Sprinttaan maalialueelle haukeni kanssa ja saan tietää tulleeni kisassa toiseksi. Neiti Paavola kruunataan voittajaksi 2,5-kiloisella kirjolohellaan. Kuiskaan tuloksille hiljaisen kirosanan. Olisi pitänyt ostaa isompi kaira.

Tamperelainen Iceflake Studios on tullut aiemmin tunnetuksi esimerkiksi Premium Pool -biljardipelistä ja Race Online -kaahailusta, joten nopeasti ajateltuna pilkkisimulaattori ei välttämättä ole se loogisin täydennys pelitalon katalogiin. Huomasin parinkymmenen virtuaalisen kalareissuni aikana kuitenkin hieman yllättäen, että Ice Lakes koukuttaa kalamiehen varsin perusteellisesti, kuin perhosentoukalla täydennetty jigi ikään.

Varsinainen koitos alkaa, kunhan jääpeitteen pinnalta löytyy sopiva kalapaikka ja kuvakulma siirtyy ensimmäiseen persoonaan. Ensin kairataan reikä, ja sitten valitaan viehe ja mahdolliset lisäsyötit, kuten madot ja veteen ripoteltavat houkuttimet. Lasketaan viehe veteen, liikutellaan sitä viettelevästi hiirtä käyttäen ja sitten odotellaan tärppiä. Vastaveto pitää suorittaa ripeästi kalan iskiessä, muutoin tulokseksi jää vain puhtaaksi kaluttu koukku.

Ice Lakesin yksittäisten kilpailujen tai turnaussarjojen teemoina ovat yleensä suurimman yhteissaaliin kokoaminen tai isoimman yksittäisen kalan nappaaminen aikarajan puitteissa. Kärkisijoitusten myötä pelaajaa palkitaan uusien varusteiden hankintaan kuluvalla valuutalla. 32 pelaajan verkkomoninpeli tarjoaa mahdollisuuden kokeilla onneaan muita kalamestareita vastaan, vaikka haastetta riittää tekoälyvastustajissakin.

Pelin visuaalisesta puolesta sanottakoon sen verran, että kehittäjän lupaamat ”uudenaikaiset grafiikat” tarkoittavat nähtävästi viime vuosikymmeneltä kaivettua standardia. Pelin talviset, alkukeväiset tai loppusyksyiset maisemat ovat simulaatiopelienkin keskuudessa korkeintaan tyydyttävän arvoisia. Pientä eloa maisemaan tuovat karkuun pinkovat pikkueläimet ja hupaisan mekaanisesti pilkkipaikoilleen juoksentelevat kilpakumppanit.

8/10

Kehittäjä: 
Iceflake Studios
Julkaisija: 
Iceflake Studios
Peligenre: 
Kalastussimulaattori
Julkaisualustat: 
Microsoft Windows

Nostoja