Icebreaker: A Viking Voyage / Arvostelut / pelaaja.fi

Icebreaker: A Viking Voyage

1.08.2013 // Kirjoittanut: Jason Ward
0

Rovion uunituore Stars-alamerkki on kiintoisa julkaisumalli. Firma valikoi ilmais- ja indiepelien kirjavasta tiheiköstä parhaat päältä ja tarjoaa kehittäjille mahdollisuuden julkaista pelinsä nimikkeen alla ja hyötyä Rovion valtavasta organisaatiosta – tuottosiivua vastaan, totta kai. Zyngan plagiointityyliin verrattuna Rovio Stars on suoranainen kulttuuriteko mobiilipelien kentällä.

Brändin ensimmäinen julkaisu on Nitromen tehtailema Icebreaker: A Viking Voyage, joka aloitti elämänsä ilmaisena Flash-pelinä. Hahmotuskykyä ja suunnitelmallisuutta vaativa fysiikkapainotteinen pulmapeli on koukuttava yhdistelmä junnaavaa pohdiskelua, ripeää rytmitystä ja hurttia huumoria.

Alkuasetelma on petollisen simppeli: rannalle eksyneet tai jäälohkareisiin vangitut viikinkikaverit pitäisi saada tiputettua omaan viikinkilaivaan. Sormen pyyhkäisyllä pelimaailmasta leikataan paloja ja tällöin se, mikä roikkui korkeuksissa, aloittaa matkansa alaspäin painovoiman lakien mukaisesti. Sivallus puree vain tiettyihin pintoihin, kuten jäähän, köysiin ja peikkojen räkänoroihin (!), joten pelaajan tehtäväksi jää suunnitella liikkeensä niin, että jokainen simanlitkijä tipahtaa turvallisesti paattiin.

Pelin koukku on aivopähkinäpelien klassinen suola, eli yksinkertaisista lähtökohdista versova monipuolisuus. Jutun juju kiteytyy kunkin kentän tutkimiseen, rytmitykseen ja ennen kaikkea lopputuloksen ennakointiin ennen ensimmäistäkään viiltoa. Icebreaker soveltuu parhaiten maltillisten, ajatusta vaativien pulmapelien ystäville.

8/10

Kehittäjä: 
Nitrome
Julkaisija: 
Rovio Stars
Peligenre: 
pulmapeli
Julkaisualustat: 
Mobiilialustat, Apple iPad, Apple iPhone

Nostoja