iOS-pelit: Bit.Trip Beat / Arvostelut / pelaaja.fi

iOS-pelit: Bit.Trip Beat

22.11.2010 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
0

Gaijin Studiosin Bit.Trip-sarja on Nintendon WiiWare-palvelun menestyneimpiä indie-pelejä. Yksinkertaiseen pelattavuuteen ja näyttävään pikseligrafiikkaan perustuvan sarjan ensimmäinen osa Bit.Trip Beat on saapunut nyt myös iOS-laitteille.

Pelin idea on simppeli: ruudun oikeasta reunasta tulee erilaisia esineitä, jotka täytyy kimmottaa ruudun vasemmassa reunassa olevaa mailaa liikuttamalla takaisin hiukan legendaaristen klassikoiden Pongin tai Arkanoidin tyyliin. Kuten pelin nimikin kertoo, on rytmillä tärkeä rooli, sillä palikat tulevat yleensä tiettyä tahtia noudattaen. Vaikeusaste kasvaa tasaisesti suoraan kohti tulevista palikoista vinottaisiin sarjoihin ja pomppiviin palloihin asti, joten haastetta riittää.

Mailaa ohjataan joko kallistelemalla laitetta tai kosketusnäyttöä käyttäen. Hiukan harmittavasti molemmissa tavoissa on omat heikkoutensa, sillä kallistelu muuttuu vaikeustason kasvaessa nopeasti melko hektiseksi, jolloin hutilyöntejä tulee melkein väistämättä. Kosketusnäyttöohjauksella taas sormi peittää ikävästi näkyvyyttä, vaikka tarkkuus onkin kohdallaan.

Retrohenkisellä pikseligrafiikalla höystetty Bit.Trip Beat sisältää kolme eri tasoa, ja lisäkenttiä voi ostaa noin puolentoista euron hintaan. Mukana on myös moninpeli, joka toimii tosin vain lähiverkossa. Sisältöä ei siis ole aivan kauheasti pelin hintaan nähden, mutta pelissä riittää kuitenkin sopivasti haastetta ja samoja kenttiä jaksaa tahkota myös uudestaankin.

7/10

Nostoja