iOS-pelit: Cut The Rope / Arvostelut / pelaaja.fi

iOS-pelit: Cut The Rope

22.11.2010 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
4

IOS-laitteiden valtava käyttäjäkunta tarjoaa pelintekijöille melkoiset mahdollisuudet menestyä, kunhan peli on sopivan yksinkertainen ja halpa. Miljoonia myyneen suomalaisen Angry Birdsin menestystarina App Storen myydyimpänä ohjelmana on ainakin väliaikaisesti historiaa, sillä markkinoille on ilmestynyt uusi haastaja. ZeptoLabin tekemä Cut The Rope nimittäin rikkoi App Storen myyntiennätyksiä myyden miljoona peliä jo ensimmäisen kymmenen päivän aikana.

Cut The Rope on yksinkertainen, mutta koukuttava puzzlepeli, jossa täytyy katkoa karkkipalaan sidottuja naruja ja syöttää karkki nälkäiselle otukselle. Aluksi toiminta on yksinkertaista muutaman narun leikkaamista oikeassa järjestyksessä, mutta kuvioihin tulee mukaan nopeasti myös tarkkaa ajoitusta vaativia toimintoja sekä interaktiota ympäristön kanssa. Pelin yli sadasta kentästä löytyy mukavasti pelattavaa etenkin hintaan nähden, varsinkin kun lisää kenttiä on tulossa myöhemmin päivityksinä.

Valtavan suosion taustalla ovat myös helppokäyttöiset valikot ja onnistunut audiovisuaalinen tyyli. Peli sopii lähes täydellisesti lyhyisiin sessioihin, sillä pelaajan mokatessa uusintayrityksen saa käyntiin erittäin nopeasti, ja jos sattuu jäämään jumiin johonkin kenttään, voi sen yli hypätä ja yrittää myöhemmin uudestaan. Kokonaisuutena Cut The Rope on siis varsinainen nappisuoritus, josta nauttivat niin kasuaali- kuin tosipelaajatkin. Naurettavan halpaan 79 sentin hintaan peli tarjoaa hupia todella pitkäksi aikaa.

9/10

Kommentit

Käyttäjän figu84 kuva
figu84
Käyttäjän Makkelo kuva
Makkelo
Käyttäjän Jonppe kuva
Jonppe

Sopollä elukalla varustettu pulmapeli

Käyttäjän toffe95 kuva
toffe95