iOS-pelit: DoDonpachi Resurrection / Arvostelut / pelaaja.fi

iOS-pelit: DoDonpachi Resurrection

30.09.2010 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
0

Kulttimaineessa oleva japanilainen pelitalo Cave tunnetaan legendaarisista räiskintäpeleistä, joissa ruudulla on toimintaa, räjähdyksiä ja panoksia enemmän kuin laki sallii. Näitä ”bullet hell” -nimelläkin kutsuttuja shmuppeja on nähty pääasiassa japanilaisissa kolikkopelihalleissa sekä kotikonsoleilla. Nyt Cave julkaisee kuitenkin jo toisen pelinsä iOS-laitteille, kun muutama kuukausi sitten julkaistu Espgaluda II saa jatkoa DoDonpachi Resurrectionista.

DoDonpachi Resurrection on jo vuonna 1995 käynnistyneen DoDonpachi-sarjan viides osa, joka on tämän vuoden alussa julkaistu Japanissa pelihallilaitteiden lisäksi myös Xbox 360:lle. Pelin iOS-versioon on suoran kolikkopelikäännöksen lisäksi sisällytetty uusi pelimuoto. Pelin pisteytystä on tässä tilassa hiukan muokattu, ja mukana on uusi S/M-mittari, joka täyttyy joko pelaajan tekemän tuhon tai luotien väistelyn mukaan. S-puolen täyttämällä saa käyttöönsä hurjaa tuhovoimaa, kun taas M-puolella voi parantaa pistekerrointaan.

iOS-versiossa ampuminen hoituu automaattisesti, joten pelaaminen keskittyy pääasiassa luotien väistelyyn. Luotien väistelyä helpottaa kummasti vain parin pikselin kokoinen osuma-alue, jossa pelaajan alus ottaa vahinkoa. Massiivisissa pomotaisteluissa selviytyminen vaatii kuitenkin melkoisia väistelykykyjä.

DoDonpachi Resurrectionin pelaaminen on yllättävän koukuttavaa toimintaa, sillä Game Over -ruudun jälkeen haluaa välittömästi palata parantamaan omia pisteitään. Seitsemän euron hinta on tosin vähän turhankin kova, jotta peliä uskaltaisi suositella muillekin kuin räiskintäpelien ystäville.

7/10