iOS-pelit: FIFA 11 / Arvostelut / pelaaja.fi

iOS-pelit: FIFA 11

22.11.2010 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
0

EA:n jalkapallosarja rantautui App Storeen jo viime vuonna, ja nyt kauppaan on saapunut myös tämän vuoden versio, FIFA 11. Peli on massiivisen kokoinen ja vaatii myös melkoisesti tehoja laitteelta, sillä se ei toimi 1. ja 2. sukupolven iPod Toucheilla tai iPhone 3G:llä.

FIFA 11 sisältää valtavan määrän joukkueita. Mukana on yli 30 täysin lisensoitua liigaa, ja isoimmista maista mukana ovat myös kakkossarjatason joukkueet. Liigojen lisäksi pelistä löytyvät myös maajoukkueet, joilla ei tosin pääse pelaamaan kuin yksittäisiä otteluita.

Yksittäisten otteluiden ohella pelistä löytyy kansallisia cupeja sekä kausitila, joka on tosin melko vaatimaton esitys. Kauden aikana ei nimittäin pääse tekemään pelaajakauppoja ja valikot ovat melko hankalakäyttöisiä. Joukkueen taktiikkaakaan ei pääse vaihtamaan ennalta määrätystä kuin muodostelman osalta.

Itse pelaaminen tapahtuu tuttuun tyyliin virtuaalitattia liikuttelemalla ja muutamaa nappulaa painelemalla. Pelaajia voi myös käskyttää esimerkiksi juoksupalloihin vetämällä sormella viivan sinne, minne pelaajan haluaa juoksevan, mutta käytännössä ominaisuus on varsin vaikeakäyttöinen kesken ottelun. Myös syöttäminen tuottaa hiukan ongelmia, sillä käytössä on vain yksi nappula sekä korkeille että matalille syötöille.

FIFA 11:ssä on valtava määrä sisältöä joukkueiden muodossa, mutta itse pelaaminen ja pelimuodot kaipaisivat vielä parantamista. Jalkapallofaneille peli on kuitenkin mukavaa viihdykettä lyhyisiin sessioihin.

7/10

Nostoja