iOS-pelit: Galaxy on Fire 2 / Arvostelut / pelaaja.fi

iOS-pelit: Galaxy on Fire 2

3.12.2010 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
0

Avaruuslentelypelejä ei ole viime aikoina juuri edes nähty, joten saksalaisen Fishlabsin Galaxy On Fire -sarja iskee hyvään markkinarakoon. Viime vuonna julkaistu Galaxy on Fire 3D saa nyt jatkoa kakkososasta, joka keskittyy pelkän taistelun lisäksi huomattavasti enemmän kaupan ja vapaan galaksissa seikkailun ympärille.

Galaxy On Fire 2 on yllättävänkin laaja peli iOS-laitteiden mittapuulla, sillä pelin galaksi sisältää yli 20 aurinkokuntaa ja 100 avaruusasemaa. Tekeminen ei siis lopu ihan heti kesken, vaan pelattavaa riittää tuntikausiksi. Peli alkaa, kun pienen taistelun jälkeen hyppy hyperavaruuteen epäonnistuu ja pelaajan alus löytyy seuraavan kerran lähes tuhoutuneena toiselta puolelta galaksia 35 vuotta tulevaisuudessa. Pelaajan tavoitteena onkin päästä takaisin kotiseudulleen. Pääjuonen tehtävät vaihtelevat yksinkertaisesta piraattilaivueiden tuhoamisesta eeppisiin saattotehtäviin ja tavaroiden etsimiseen ympäri galaksia.

Pelkän avaruustaistelun lisäksi pelissä pystyy siis tekemään paljon muutakin, esimerkiksi keräämään mineraaleja asteroideilta, kauppaamaan tavaraa ja tekemään paljon erilaisia sivutehtäviä. Pelaaja voi myös ostaa uusia aluksia ja päivittää niitä avaruusasemilta saatavilla osilla. Itse taistelumekaniikka on melko yksinkertainen, ja pelin ohjaus on hiukan kiikkerää niin kallistelu- kuin virtuaalitattiohjauksellakin. Myös sivutehtävät toistavat hiukan turhankin paljon itseään. Muuten pelin toteutus on kunnossa, ja etenkin pelin grafiikka on todella komeaa katseltavaa.

8/10

Nostoja