iOS-pelit: Minotaur Rescue / Arvostelut / pelaaja.fi

iOS-pelit: Minotaur Rescue

11.02.2011 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
0

Kulttimainetta nauttivan pelisuunnittelija Jeff Minterin (muun muassa Tempest 2000, Space Giraffe) perustama Llamasoft aikoo julkaista iOS-laitteille sarjan retrohenkisiä pikkupelejä. Ensimmäisenä näistä nähdään App Storessa Minotaur Rescue, joka on käytännössä hiukan modernimpi versio klassisesta Asteroidsista.

Atari 2600 -henkisillä pikseligrafiikoilla varustetun pelin päämääränä on tuhota lentävällä aluksella avaruudessa leijailevia kivimöhkäleitä ja vihollisia sekä kerätä samalla tasaisin väliajoin kentälle ilmestyviä minotaureja pisteiden ja parantuneen tuhovoiman toivossa. Hommaa mutkistaa keskellä kenttää sijaitseva tähti, jonka painovoimakenttä vetää puoleensa niin vihollisia kuin pelaajan alustakin, joten varuillaan täytyy olla. Tähden räjähtäessä koko kenttä muuttuu hetkeksi suorastaan psykedeeliseksi pikselimössöksi, mikä tuo entisestään lisähaastetta.

Mukana on myös muita pelimuotoja, jotka on suunniteltu etenkin moninpeliä varten. Peliä voi nimittäin pelata kahden tai iPadilla jopa neljän pelaajan voimin samalla ruudulla. Aluksen ohjaaminen virtuaalitatilla on tosin hiukan kiikkerää ja epätarkkaa, mikä vaikeuttaa hiukan pelaamista. Tämä on erityisen ärsyttävää etenkin yksinpelin loppupään kentissä, kun vaikeustaso kasvaa äärimmilleen ja ruutu on täynnä vihollisia ja kivenmurikoita.

Hintaansa nähden kyseessä on suhteellisen viihdyttävää retrohenkistä pelaamista, joka ei tosin jaksa viihdyttää kovinkaan pitkään, ellei innostu yksinkertaisen pelin tahkoamisesta uudestaan ja uudestaan.

5/10

Nostoja