iOS-pelit: Samurai II: Vengeance / Arvostelut / pelaaja.fi

iOS-pelit: Samurai II: Vengeance

3.12.2010 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
0

Reilu vuosi sitten iOS-laitteille julkaistu sarjakuvahenkinen hack & slash -peli Samurai: Way of the Warrior saa jatkoa kostonhimoisesta Vengeancesta. Ykkösosan omaperäinen graafinen ilme on säilynyt tyylikkäänä, mutta itse pelaaminen on muuttunut hiukan perinteisempään suuntaan.

Ensimmäinen Samurai-peli käytti nimittäin sormieleitä miekan heilutteluun, mutta uusi osa luottaa perinteiseen virtuaalitattiin ja -näppäimiin sekä erilaisiin komboihin. Itse pelaaminen on edelleen varsin suoraviivaista silvontaa, jossa kaikki vastaantulevat viholliset pistetään halki, poikki ja pinoon. Välillä kuljetetaan myös hiukan yhdentekevää juonta sarjakuvien avulla. Tapoista saatavilla ja kentistä löytyvillä karmapisteillä voi ostaa uusia komboja ja päivittää vanhoja tehokkaampiin. Kenttäsuunnittelu on todella lineaarista ja koostuu lähinnä taisteluista ja esteiden väistelyistä.

Pelin toiminta nojaakin ennen kaikkea näyttävään grafiikkaan. Cel shading -tyyliset sarjakuvamaiset taustat ja hahmojen animaatiot näyttävät hienoilta, ja pelin ruudunpäivitys rullaa sulavasti. Välillä toimintaa rytmitetään myös tyylikkäillä hidastuksilla. Yksinpelin lisäksi pelissä on myös haastetila, jossa käydään taistelua vihollisaaltoja vastaan areenalla.

Samurai II: Vengeance on suhteellisen yksinkertainen ja suoraviivainen näkemys lajityypistään, mutta jaksaa silti viihdyttää yllättävänkin pitkään. Peli jää kuitenkin kaipaamaan lisävaihtelua vihollistyyppien ja kenttäsuunnittelun suhteen.

7/10