iOS-pelit: Sword and Shadow / Arvostelut / pelaaja.fi

iOS-pelit: Sword and Shadow

11.02.2011 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
0

Suomalaisen Crescent Moonin syksyllä julkaistu roolipeli Rimelands oli viihdyttävää luolastoräimettä. Nyt App Storessa julkaistu Aralon: Sword and Shadow on astetta kunnianhimoisempi yritys, sillä kyseessä on täysiverinen toimintapainotteinen roolipeli, jossa liikutaan massiivisessa kolmiulotteisessa maailmassa. Peli on ottanut vahvasti vaikutteita länsimaisista toimintaropeista, ja etenkin World of Warcraftista. Pelimekaniikka, taistelut, käytettävät erikoiskyvyt, talenttipuut ja tehtävät ovat nimittäin paikoitellen hyvin lähellä Blizzardin nettiropen vastaavia.

Aralonissa on sisältöä massiivisesti, sillä peli sisältää neljä erilaista rotua, kolme erilaista pelattavaa hahmoluokkaa ja pelattavaa kymmeniksi tunneiksi. Pelin maailma on yllättävänkin iso, ja erilaisia ympäristöjä löytyy runsaasti kaupungeista pikkukyliin ja luolastoihin asti.

Vaikeustaso on melko korkealla, ja etenkin luolastoissa joutuu turvautumaan tallennuksiin jatkuvasti. Vaikeustasoa lisäävät vihollisten lisäksi myös muut seikat, sillä pelin aloitus ja käyttöliittymä eivät ole kovinkaan aloittelijaystävällisiä ja tehtävien ohjeistukset ovat paikoin epäselviä. Peli vaikuttaa muutenkin hiukan keskeneräiseltä ja olisi kaivannut hiukan lisähiontaa. Pieniä bugeja löytyy jonkin verran ja jotkut paikat tuntuvat toisia paremmin suunnitelluilta.

Vioistaan huolimatta Aralon on kuitenkin varsin viihdyttävää toimintapainotteista roolipelaamista massiivisessa pelimaailmassa, joka tosin paikoin tuntuu hiukan autiolta.

7/10