Katamari Forever / Arvostelut / pelaaja.fi

Katamari Forever

11.11.2009 // Kirjoittanut: Tero Lehtiniemi
4

Katamari Damacy on viime vuosien ehkä hämärimpiä pelisarjoja, eikä suotta. Psykedeelinen taidemaailma, omituinen tarinankerronta ja peli-idea, joka käsittää erilaisten esineiden keräämisen palloksi, ovat yhdistelmä, joka saa todeksi aktualisoituessaan sekä vakavasti epäilemään japanilaisten mielenterveyttä että kaipaamaan tajuntaa laajentavia.

Katamari Forever on sarjan debyytti PlayStation 3:lla, ja tarjoaa tutun Katamari-meiningin lisäksi valitettavasti myös käytännössä kaikki sarjaa aiemmin piinanneet ongelmat. Pelin tarina on hämmentävyydessään suorastaan ihastuttava. Kaikkivaltias Kuningas onnistuu suorittamallaan superhypyllä kalauttamaan päänsä pyrstötähteen, ja menettää seuranneen pudotuksen vuoksi muistinsa. Suurta Johtajaa paikkaamaan rakennettu robottikuningas taas lähtee ohjelmointivirheen seurauksena harharetkille ja tulee vahingossa tuhonneeksi koko galaksin.

Prinssin ja tämän Katamari-pallon on siis jälleen aika astua kuvioihin. Peli on jaettu kahteen osaan: muistinsa menettäneen kuninkaan mielessä autetaan tätä palaamaan järkiinsä suorittamalla erilaisia tehtäviä. Robottikuninkaan suoraviivaisemmissa kentissä taas pääasiallisena tehtävä on yksinkertaisesti kerätä maassa lojuvasta roskasta mahdollisimman suuri pallo uudeksi taivaankappaleeksi.

Peli-idea on kuitenkin areenasta riippuen aina sama. Kentät on täytetty mitä erinäisimmillä esineillä ja esteillä, joita keräämällä ja välttelemällä tulisi saada aikaan tavoitteiden mukainen pallo. Uutena temppuna mukana olevaa hyppyä yritetään rohkaista käyttämään ohjainta nostamalla, mutta koska liike rekisteröityy epävarmasti, kannattaa se mieluummin suorittaa R2-näppäimellä.

Katamari Forever on toisinto sarjan historiasta hyvässä ja pahassa. Taide, juoni ja perusidea ovat loistavia. Esimerkiksi todella huonosti toimiva kamera on kuitenkin ongelma, joka tähän ikään menneestä pelisarjasta olisi pitänyt kitkeä jo pois. Lisäksi osa tehtävistä on vanhojen kierrätystä, joten Katamarinsa jo pelanneille pelin anti jäänee laihanlaiseksi. Uusille se sen sijaan on paras mahdollinen vaihtoehto, mikäli aihe kiinnostaa.

8/10

Kommentit

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Demo oli todella hyvän näköinen.

Käyttäjän Moontear kuva
Moontear

Pakkomielle. Vanhan toistoa tai ei.

Käyttäjän Neva kuva
Neva
Käyttäjän Tom85T kuva
Tom85T