Konami Arcade Classics / Arvostelut / pelaaja.fi

Konami Arcade Classics

4.04.2008 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
2

Konami Arcade Classics on Nintendo DS:n kattavampi uusintaversio PlayStationille jo vuosia sitten julkaistusta kokoelmasta. Mukana on viisitoista vanhaa Konami-kolikkopeliä, joista osa on aitoja klassikoita ja osan olisi pitänyt jäädä menneisyyteen. Kokoelmalle on tilausta, sillä homebrew-yhteisö on osoittanut, että käsikonsolipelaajat haluavat retropelejä.

Paketin tekniset puitteet ovat hyvät. Pelijukeboksista voi helposti lukea ohjeita ja vaihtaa peliä, ja langaton pelinjako toimii hyvin, jos tekee mieli pelata kaksinpelejä. Graafisesti vanhukset ovat kotonaan DS:llä, mutta karmeat ininä-äänet on pakko vaientaa nopeasti.

Kun paketin ostoa miettii, kannattaa lukea pelipaketin kyljestä koko sen sisältö. Sitten on mietittävä, kuinka moni peleistä kiinnostaa oikeasti. Pelasin minäkin Circus Charlieta innoissani pienenä, mutta nyt sen sadistinen tasohyppely ällistyttää huonoudellaan.

Jos Arcade Classicsin tarjontaa yrittää arvioida ilman vaaleanpunaisia nostalgialinssejä, muutama peli nousee yli muiden. Contran kaksinpeliräiskintä, Track & Fieldin hillitön naputusurheilu ja Gradiuksen sivulle rullaava avaruustaistelu ovat kokemisen arvoisia. Olisipa Konami laittanut mukaan vanhuksia pelihallien ulkopuoleltakin, sillä Penguin Adventure ja Maze of Galious olisivat olleet tässä läjässä kotonaan. Niiden sijasta kokoelmaan on päätynyt Road Fighter, jota pelattiin aikoinaan vain siksi, ettei parempaa ollut olemassa. Rajansa on nostalgiallakin.

5/10

Kommentit

Käyttäjän alaur kuva
alaur
Käyttäjän JB Gigas kuva
JB Gigas

välillä ihan mukavaa ajan vietettä.