L.A. Noire: The VR Case Files / Arvostelut / pelaaja.fi

L.A. Noire: The VR Case Files

8.02.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
0

Tarinoita virtuaalitodellisuudesta

Virtuaalitodellisuuspelaamisen hakiessa vielä muotoaan on Rockstar Games ilmaantunut uusille apajille ensimmäisellä VR-julkaisullaan. L.A. Noire: The VR Case Files sovittaa kuusivuotiaan etsiväseikkailun aiempaa henkilökohtaisempaan muotoon.

L.A. Noire: The VR Case Filesissa päästään jälleen Cole Phelpsin rooliin penkomaan rikospaikkoja ja jututtamaan epäiltyjä ja silminnäkijöitä. Sisältö onkin tuttua, sillä tarjolla olevat seitsemän tapausta on sovitettu virtuaalitodellisuusversioon vain vähäisin muutoksin.

Perspektiivin muuttuminen on L.A. Noire: The VR Case Filesin merkittävin muutos. Todistusaineiston etsiminen tuntui teräväpiirtopäivitetyssä pelissä vanhanaikaiselta, mutta VR-versiossa tutkiminen on oikeasti kiinnostavaa. Ruumiin ääreen kumartuminen ja murhajälkien tutkiminen on vaikuttava kokemus virtuaalitodellisuudessa.

"L.A. Noire on hieno VR-peli. Rauhallinen tutkiskelu ja toimintapyrähdykset muodostavat kiinnostavan yhdistelmän."

L.A. Noiren kasvoanimaatiot ovat virtuaalitodellisuudessakin omaa luokkaansa. Pelimekanismina epäiltyjen tulkitseminen on yhä vähän arpapeliä, mutta animaatioita kelpaa ihastella lähietäisyydeltäkin.

Pelin toiminnallisempi sisältö istuu virtuaalitodellisuuteen vaihtelevasti. Takaa-ajot ovat selvästi kömpelöintä antia. Hahmoa voi liikuttaa käsiä heiluttamalla tai teleporttaamista muistuttavalla kiintopisteiden osoittelulla. Autoilusta jää niin ikään hassu maku, sillä virtuaalisen ratin pyörittäminen kahdella toisistaan irrallisella ohjaimella on parhaimmillaankin epätarkkaa.

Taistelut taas tuntuvat luontevalta visiiri päässä. Tähtääminen ja nurkan takaa kurkistelu toimivat hienosti virtuaalitodellisuudessa. Aseetkin ovat melko lailla realistisia. Esimerkiksi revolverin panosten loppuessa lataaminen pitää tehdä useammassa vaiheessa käsipelillä. Käsirysytkin ovat positiivinen yllätys. Hahmot reagoivat eri lailla vartaloon ja päähän lyödessä, mikä mahdollistaa ihan oikeiden iskusarjojen muodostamisen.

L.A. Noire on hieno VR-peli. Rauhallinen tutkiskelu ja toimintapyrähdykset muodostavat kiinnostavan yhdistelmän. Sääli vain, että VR-versio on lyhyenläntä ja irrallinen pelikokemus.

7/10

Kehittäjä: 
Rockstar Games
Julkaisija: 
Rockstar Games
Peligenre: 
Toiminta, Seikkailu
Julkaisualustat: 
Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-18