Lego Batman / Arvostelut / pelaaja.fi

Lego Batman

6.02.2009 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
41

Lego Batman seurasi Lego Indiana Jonesia ehkä turhankin nopeasti, ja pelin tönivät joulunajan Pelaaja-lehdistä syrjään isommat julkaisut. Se ei tarkoita, että kyseessä olisi huono peli. Lego Batman on tutun turvallista Lego-laatua, ja sen Bat-rakennuspalikat on helppo eritellä.

Peli ottaa 1960-luvun Batman-televisiosarjasta sittemmin ikävästi kadonneen lepakkohuumorin ja kilahtaneet ympäristöt. Sarjakuvista on repäisty kokoon erittäin kattava konnakaarti, jossa tilaa saavat myös vähemmän tunnetut Bat-roistot. Ilo on nähdä, että ruutuaikaa annetaan esimerkiksi Savinaaman kaltaisille rivi-ilkiöille. Bat-elokuvista on saatu puolestaan vähemmän onnistuneita vaikutteita. Tim Burtonin pimeys hallitsee peliä niin, että välillä on vaikea erottaa, mitä ruudulla tapahtuu. Synkistely tuntuu myös kummalta värikkäässä Lego-maailmassa.

Lego-pelien tutusta kaavasta on taas saatu toimiva kaksinpeli sekä kevyt hyppely ja pulmanratkaisu. Lego Indyyn verrattuna mukana on enemmän turhauttavia hyppyjä ja ankeita pulmia, mutta isoksi ongelmaksi ne eivät nouse. Kunnon Batman-fanin on vaikea suhtautua nihkeästi peliin, johon on ujutettu lähes kaikki oleelliset Bat-roistot ja -ajoneuvot.

Lego-sarjan mittakaavassa Lego Batman on tasaisen Lego Indyn rinnalla, mutta lepakkomiehen seikkailussa huiput ovat korkeammalla ja pohjat matalammalla. Hyvästä koko perheen ja lasten toimintaseikkailusta nauttivat joka tapauksessa taatusti eniten ne Bat-fanit, jotka muistavat, missä sarjiksen tarinoissa rötöstelivät The Hush, Ra’s al Ghul tai Hullu Hatuntekijä.

7/10

Kommentit

Käyttäjän Pinworm kuva
Pinworm

Kolahtaa kuten muutkin lego-pelit!

Käyttäjän NordicGamer kuva
NordicGamer

Ihan kiva peli

Käyttäjän videoprick kuva
videoprick

ylivoimaisesti paras legopeli

Käyttäjän J0p0 kuva
J0p0

Älkää ostako DS-versiota... (DS versiosta --->)

Käyttäjän pyorre kuva
pyorre
Käyttäjän Tahvo619 kuva
Tahvo619

Psp versio on tosi hyvä !?

Käyttäjän Max Limitz kuva
Max Limitz

LEGO Star Wars parempi.

Käyttäjän Samppis kuva
Samppis

Parannusta aiempiin LEGO-peleihin, co-op hauska :P

Käyttäjän Mystery kuva
Mystery

Rentoo....

Käyttäjän Elsson1 kuva
Elsson1

Ihan hyvä. Kyllästyy aika nopeesti.