Lego Batman 2: DC Super Heroes

Christopher Nolanin Batman-elokuvatrilogia saa pian odotetun ja todennäköisesti huikean päätöksensä. Mielenkiintoisin lisenssipelisarja aiheesta on tietysti Rocksteadyn poikien Arkham-sarja, mutta nuoremmille Traveller’s Talesin Lego Batman 2: DC Super Heroes on pätevä toinen vaihtoehto.

2.8.2012 21:51

Tekijä: Traveller’s Tales
Julkaisija: Warner Bros
Myynnissä: Nyt
Pelikoneet: Xbox 360 (testattu), PlayStation 3
Moninpeli: Kyllä
Samalla koneella: 2
Verkossa: Ei

Voimalla supersankarien

Christopher Nolanin Batman-elokuvatrilogia saa pian odotetun ja todennäköisesti huikean päätöksensä. Mielenkiintoisin lisenssipelisarja aiheesta on tietysti Rocksteadyn poikien ja tyttöjen Arkham-sarja, mutta Traveller’s Talesin Lego Batman 2: DC Super Heroes on pätevä toinen vaihtoehto. Lego-sarjan kaavaa uudistetaan määrätietoisesti juuri kun ehdin ajatella, että taas yksi samanlainen Lego-peli uudella kuosilla.

Omalla äänellä

Lego Batman 2: DC Super Heroes ei perustu mihinkään elokuvaan tai sarjakuvaan, vaan hyödyntää hahmojen maailmaa vapaamuotoisesti. Lepakkomiehen ystävien ja vastustajien lisäksi hahmovalikoima on laajentunut sarjakuvayhtiö DC Comicsin muihin supersankareihin. Teräsmies, Vihreä Lyhty, Ihmenainen ja useat muut hahmot seikkailevat mukana.


Lex Luthor ja Jokeri ovat tarinan itseoikeutetut konnat, joiden toilailua värittää suuruudenhullu presidentinvaalikampanja. Aiemmista Lego-sarjan peleistä poiketen mukana on ääninäyttely. Sen seurauksena Lego Batman 2 vaatii englannin kielen osaamista, jotta pelin juonesta saa kaiken irti. Varttuneille tämä ei ole ongelma, mutta perheen pienimmät tarvitsevat käännösapua.

Dialogi on nokkelaa. Batmanilla ja Teräsmiehellä ei ole aina parhaat mahdolliset välit, mikä tulee ilmi hauskalla tavalla. Steve Blum ei ole Jokerin äänenä Mark Hamillin tasoinen, mutta perusvarma valinta. Nolan North on taas videopeliäänenä – tällä kertaa hän on raspikurkkuinen Pingviini. Rasittavalta tuntuu vain Bruce Waynen uskollinen hovimestari Alfred, jota tulkitsee Jeff Bennett. Alfred toistaa samaa fraasia niin usein, että pelaaja haluaa pian Arkhamin mielisairaalaan korvatulppien ja lepositeiden kera. Taisteluiden välissä nähtävissä lyhyissä uutisvälähdyksissä ivaillaan osuvasti muun muassa Rocksteadyn peleille.


Helppoa kuin heinänteko

Lego-sarjan yksinkertaiset ja sujuvat taistelut perustuvat pitkälti yhden napin hakkaamiseen, mutta jokaisella hahmolla on myös omat erikoishyökkäyksensä. Vaatimattomana uudistuksena hahmot voivat tehdä tehokkaan lopetusiskun. Pomotaisteluita lukuun ottamatta jokainen rivivihollinen kuolee ensimmäisestä osumasta, joten lopetusliikkeen merkitys on vähäinen. Vaikeusaste on varsin matalalla, sillä esimerkiksi Teräsmies ei voi menehtyä vihollisten iskuihin. Muut sankarit ottavat osumaa, mutta kaiken kaikkiaan Lego Batman 2 ei tunne käsitettä epäonnistuminen.



Helppous on ymmärrettävää, sillä kohdeyleisönä ovat lapset. Aikuisten rentoutumiseen rauhallinen Batman-peli on mainio varsinkin, jos seurana on lapsi tarttumaan toiseen ohjaimeen. Muutama tehtävä on turhan pitkä, joten viilaamista olisi vielä voinut tehdä. Onnistuneena uudistuksena tehtäviin on tullut välitallennuspisteitä.



Jediritarien ja Tylypahkan seikkailuihin verrattuna Batmanin ja kumppaneiden käytössä on kovin vähän temppuja. Tärkeään rooliin nousevat erilaiset puvut. Esimerkiksi Robinin arkiasu ei mahdollista taistelun lisäksi muita temppuja, mutta urheiluasussa kiipeily luonnistuu. Myrkkyvuotojen huuhtelu onnistuu pukeutumalla pelastuspukuun. Kyllästyminen ei ehdi iskeä, kun vaatepartta vaihdetaan riittävän usein matkan varrella.



Gothamin kaupunkiin on piilotettu runsaasti löydettävää: avattavia hahmoja, huijauskeinoja, pulassa olevia poloisia ja kultaisia palikoita, joista varsinaisen juonen aikana kertyy talteen harva. Kerättävää riittää vielä toiselle pelikerralle. Tehtäväalueelle on mahdollista palata uusilla hahmoilla, jolloin löytyy aiemmin lukittuina olleita esineitä. Kaiken avaamiseen menee runsaat parikymmentä tuntia, eikä täydellisyydentavoittelija tyydy välttämättä siihenkään.

Seuraavaksi Valtaistuinpeli

Lego Batman 2: DC Super Heroes muistuttaa ulkoisesti Lego-sarjan aiempia pelejä. Palikkaukot ja värikäs maailma herättävät yhä ihastusta. Kamera toimii niin kuin ilmavassa Batman-pelissä odottaakin. Teräsmies ja muut uudet hahmot parodioivat erinomaisesti alkuperäisiä esikuviaan.



Moninpeli on tuttua tauhkaa. Kaveri voi hypätä mukaan missä vaiheessa tahansa, eikä poistuminenkaan vaadi muutamaa napin painallusta enempää. Lego-sarjan pelit ovat parhaimmillaan samalla sohvalla pelattuna, joten nettiyhteistyötä ei harrasteta. Vanhemmat ja lapset voivat pelata Lego Batman 2:ta erinomaisesti yhdessä. Yksinpeli on hauskaa, mutta kaksin aina kaunihimpi.



Yön ritari ja hänen uskolliset kumppaninsa ovat vaihtoehto lisää Karibian piraattien, teinivelhojen tai jediritarien rinnalle. Lego-sarjan ystävät ovat tuoreimman osan parissa heti kuin kotonaan, ja kaivatut uudistukset ilahduttavat. Seuraavaksi luvassa onkin sitten J. R. R. Tolkienin Taru sormusten herrasta. Kenties sitten ymmärretään kääntää Lego-kielelle loistava fantasiaeepos Game of Thrones?

7/10
Lisää luettavaa