LEGO Harry Potter: Years 1-4 / Arvostelut / pelaaja.fi

LEGO Harry Potter: Years 1-4

11.08.2010 // Kirjoittanut: Johannes Valkola
13

Vuonna 2005 Traveller’s Tales iski kultasuoneen tehdessään humoristisen toimintapelin, jossa Star Wars -elokuvat toteutettiin Lego-palikoilla. Sittemmin tämä brittistudio on tehdyt jatko-osien lisäksi Lego-sovituksia sekä Indiana Jonesista että Batmanista ja ovatpa Lego-ukkelit jopa esiintyneet jammailemassa omassa Rock Band -pelissäänkin. Pelit ovat vedonneet etenkin pohjamateriaalin faneihin ja nuorempiin pelaajiin. Näinpä Lego-versio suursuositusta Harry Potterista tuntui vain ajan kysymykseltä.

Lego Harry Potter: Years 1–4 ei muuta kaavaa oleellisesti, vaan tarjoaa entistä hiotumpaa toimintaa, jota höystetään kevyellä ongelmanratkonnalla ja tasoloikinnalla. Pelaaminen koostuu yhä lyhyiden kenttien läpäisemisestä, mikä tapahtuu tuhoamalla esteitä sekä rakentamalla Lego-palikoista hauskoja vempaimia. Harry Potter -hahmojen loitsut tuovat puolestaan oman lisänsä pelaamiseen, kun erikoiskyvyt kehittyvät tarinassa etenemisen myötä.

Hulvatonta koheltamista

Tärkeä osa peliä on sen leppoisa komiikka, joka luo positiivista ilmapiiriä. Kuten aiemmatkin Lego-pelit, myös Lego Harry Potter ottaa vapauksia tarinankerronnassaan eikä pysy aina uskollisena lähdemateriaalilleen. Komiikkaa haetaan leffojen avainkohtauksista, jotka on toteutettu kieli poskessa koheltavaan, pantomiimiseen tyyliin. Välianimaatioiden katselu on mukavaa, ja niitä on ripoteltu sopivassa tahdissa pääpeliin. Näin mielenkiinto tapahtumiin pysyy alusta alkaen korkealla. Tämä on hyvä asia, sillä pelattavaa tarjotaan yllättävän paljon.

Vaikka pelaaminen onkin simppeliä ja kaavamaista, on mukana reippaasti persoonallisuutta ja yllättäviä kohtauksia. Pelaaminen on hauskinta kaksinpelissä, sillä peli on tehty yhteistyö mielessä. Koska peli on suunnattu nuoremmalle yleisölle, kaksinpeli toimii mainiosti saattamaan vanhemmat ja lapset pelaamaan yhdessä.

Lego Harry Potter tarjoaa riittävästi uutta pelisarjaan tutustuneille, ja se on lisäksi ehdoton valinta elokuvien ystäville. Hienoisessa laskusuunnassa ollut Lego-sarja osoittaa elpymisen merkkejä, sillä Lego Harry Potter on pelattavuudeltaan sarjan toistaiseksi paras peli.

7/10

Kommentit

Käyttäjän Elsson1 kuva
Elsson1

Iha jees, liikaa tehtävää

Käyttäjän Anski kuva
Anski

aika läppä

Käyttäjän Paramore16 kuva
Paramore16

Tykkään lego peleistä ja tästä aiheesta

Käyttäjän zamanlee kuva
zamanlee
Käyttäjän Wisori kuva
Wisori

Peli on 10 mutta poikkeaa liikaa kirjoista

Käyttäjän Saeron kuva
Saeron

hieno leego peli on mutta toistaa liikaa itseään

Käyttäjän Lifansta kuva
Lifansta

Parasta kaksin.

Käyttäjän BlindFinn kuva
BlindFinn

Mukavaa kaksin..

Käyttäjän joku_randomi kuva
joku_randomi

hyvä peli, mutta liianvähän erilaisia taikoja

Käyttäjän Slaneeshx6x kuva
Slaneeshx6x