Let it Die / Arvostelut / pelaaja.fi

Let it Die

3.02.2017 // Kirjoittanut: Aake Kinnunen
0
Let it Die -arvostelu

On meillä hauska setä, tuo setä Kuolema

Idea free to play -mekaniikkaa hyödyntävästä Dark Soulsista on varmasti pyörinyt useammassakin pöytäporukassa loppuillan häämöttäessä, sillä olisihan siinä jotain pirullista. Goichi ”Suda51” Suda on kuitenkin pelisuunnittelija, jonka seurassa ei ehkä kannata vitsailla tällaisilla asioilla, sillä lopputuloksena voi olla Let It Dien kaltainen hämmennys.

Pelimekaanisesti Let It Die yhdistää tutun darksoulsmaisen luolastokomppauksen systeemiin, jossa pelihahmon henkiinherätys maksaa valuuttaa tai vaivaa. Pelin yleisrahayksikkönä kaupankäynnissä toimivat Kill Coin -kolikot, joilla voi kuoleman sattuessa noutaa oman hahmon epäkuoleman kielistä takaisin odotushuoneen hahmovarastoon.

Ilmaispelityyliin premium-rahana toimivat puolestaan Death Metal -kalloset, joilla kuolemasta voi nousta jaloilleen vaikka kesken pomotappelun. Lisäksi kalloilla voi nopeuttaa tavaroiden kehitystyötä, niitä voi vaihtaa tavallisemmaksi rahaksi ja niin edelleen. PlayStation Storesta ostamisen lisäksi Death Metaleja saa onneksi pelin sisältä, sillä Let It Die on kohtuullisen lempeä jakamaan pelaajalle sälää.

Pelin nimi kätkee taakseen ajatuksen, että kuolleesta hahmosta ei ehkä kannata pitää kiinni. Entiset hahmot voivat tulla vastaan luolastossa, jolloin ne ovat perusvihollisia pahempia vastuksia, mutta tappamalla vanhan hahmon sen saa takaisin omaan talliin. Myös muiden pelaajien hahmot voivat tulla luolastossa vastaan, joskus reilusti oman tason yläpuolella. Lisäksi Tokyo Death Metro -mekaniikalla voi tehdä ryöstöretkiä muiden pelaajien maailmaan, hiukan Metal Gear Solid V:n hengessä.

Let it Die -arvostelu

"Let It Die on mielenkiintoinen  kokeilu, joka yhdistää  soulsmaisen vaikeuden  maksusälämekaniikkaan."

Let it Die -arvostelu

Let It Diessa on kuitenkin Dark Soulsista poikkeava taistelutyyli. Souls-pelien analyyttinen väistely on vaihtunut kaoottisempaan mättämiseen, jossa ohjaus on yksinkertaisempi ja epätarkempi. Peli vyöryttää usein pelaajan silmille kokonaisia vihollislaumoja, mutta onneksi joukkoja saa ohjailtua hakkaamaan toisiaan.

Aitoon Suda51-tyyliin peli on puettu nyrjähtäneeseen estetiikkaan. Tokion metrotunneleista koostuvissa luolastoissa juostaan syömässä erilaisia sieniä, siirtotatuoinneilla saa hahmobonuksia ja sivuhahmot ovat karmivia. Viholliset puolestaan jakautuvat nokkelasti vihaajiin ja tubettajiin.

Erityistä vinksahdusta symboloi rullalautaileva Setä Kuolema, joka toimii pelaajan oppaana metahuumorin täyteisessä pelissä. Rokkikuoleman ääninäyttelystä vastaa Suomen oma stunttisekopää, Duudsoneissa ja Possessa nähty Jukka Hildén, joten ”Senpai!”-huudot saattavat kuulostaa syystä tutuilta.

Let It Die on mielenkiintoinen kokeilu, joka on yhdistää soulsmaisen vaikeuden maksusälämekaniikkaan. Onneksi tutustumiskynnys on sen verran matala, että peliä voi kokeilla rauhassa käyttämättä killinkiäkään.

7/10

Let It Die kärsii lievästä hiomattomuudesta, mutta on silti tervetullut ilmestys genresekoitusten saralla.

Aake Kinnunen

7/10

Kehittäjä: 
Grasshopper Manufacture
Julkaisija: 
GungHo Online Entertainment
Peligenre: 
Toiminta, Roolipeli
Julkaisualustat: 
Sony PlayStation 4
Pegi-ikärajat: 
K-18
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Väkivalta

Nostoja