Let’s Tap / Arvostelut / pelaaja.fi

Let’s Tap

3.09.2009 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
1

Propen kehittämä minipelikokoelma Let’s Tap on monella tapaa hyvin mielenkiintoinen julkaisu. Ensinnäkin se on Segan Sonic Teamin entisen pääjehun Yuji Nakan uusin luomus, toisekseen se yrittää tehdä jotakin uutta ja erilaista pelirintamalla.

Peli hyödyntää Wiin liikkeentunnistusta sangen erikoisesti. Ohjain asetetaan mille tahansa laatikolle näppäimet alaspäin, jolloin itse laatikosta tulee Let’s Tapin ohjain. Viittä eri minipeliä pelataan siis näpäyttelemällä lootan pintaa, mikä toimii yllättävän tarkasti. Ohjaustapa ei kuitenkaan tuo pelaamiseen mitään äärimmäisen koukuttavaa.

Minipeleistä houkuttelevimmat ovat juoksupeli Tap Runner ja lentelyräiskintä Bubble Voyager, jossa hahmoa liikutetaan nopealla, mutta rauhallisella naputtelulla. Vaikeutena on pitää innostuminen aisoissa, sillä liian voimakkaista näpäytyksistä tapahtuu erilaisia toimintoja, kuten juoksussa hyppyjä. Taputtelujen voimakkuus on tärkeässä roolissa myös Silent Blocks -torninpurkupelissä, jossa rakennelmia nakutellaan pala palalta maan tasalle. Sen sijaan Rhythm Tap on täysin turha rytmipeli, ja Visualizer on nimensä mukaisesti naputteluun reagoiva ruudunsäästäjä.

Kolmen ensimmäiseksi mainitun minipelin kohdalla ohjauksen hiuksenhieno tarkkuus synnyttää kisoissa mukavasti kilpailuhenkisyyttä, mutta parempia ja monipuolisempiakin minipelikokoelmia löytyy. Vaikka Let’s Tap on hieman normaalia Wii-peliä halvempi, se olisi melkeinpä ollut osuvampi lisäys WiiWare-latauspalveluun.

5/10

Kommentit

Käyttäjän va1tteri51 kuva
va1tteri51