Mario Kart 8 Deluxe / Arvostelut / pelaaja.fi

Mario Kart 8 Deluxe

2.06.2017 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0
Mario Kart 8 Deluxe -arvostelu

Ilo palasi moninpeliin

Jo on historiankirjat sekaisin! Tavanomaisesti Nintendo-konsoleille julkaistaan vain yksi täysin uusi Mario Kart -peli, mutta nyt Switchille on rantautunut luksusversio Wii U:n kolmen vuoden takaisesta Mario Kart 8:sta. Se toki on sarjan parhaita rämäpäähurjasteluja, joten paranneltu Mario Kart 8: Deluxe on erityisesti uusille tulokkaille älyttömän monipuolinen ja laadukas kaahailupaketti. Se ensinnäkin pakkaa samoihin kansiin kaikki Mario Kart 8:n lisäsisältöpaketit, minkä myötä Deluxe-versiossa on peräti 16 lisärataa ja kasapäin uusia hahmoja alkuperäiseen versioon nähden.

Kyseessä ei silti ole pelkkä Game of the Year -versio, sillä mukaan on saatu kasapain hiuksenhienoja tasapainopäivityksiä, aloittelijoiden taivalta helpottavia ominaisuuksia ja uusia esineitä, joita voi nyt varastoida talteen kaksin kappalein. Näin pelaajat voivat halutessaan hamstrata aseita tiukkoihin tilanteisiin, mikä hieman muuttaa lähestymistapaa kisatilanteisiin. Pelikokemus itsessään ei ole liiaksi asti erilainen, mutta perushurjastelussa on aavistuksen verran monipuolisempi ja hiotumpi ote.

Sarjan perinteiset riippakivet, kuten viimeisellä kierroksella huomattavasti hyökkäävämmiksi muuttuvat tekoälykuskit, ovat siitä huolimatta raivostuttavan vahvasti läsnä. Kaksikaan suojaesinettä ei pysty suojelemaan tusinalta pelaajaan hakeutuvalta Koopa-kilveltä, vaikka parhaimmassa tapauksessa uudistus helpottaa tilannetta aavistuksen verran.

Wii U -version kolunneille Deluxe-version oleellisin lisä on vanha kunnon areenapohjainen Battle-tila, jonka poissaolo oli alkuperäisen pelin huomattavin puute – onhan Battle monille pelaajille riemukkaiden moninpeli-iltojen kohokohta ja koko Mario Kart -sarjan parasta antia. Moodin vanhana ystävänä onkin myönnettävä, että Mario Kart 8:n tulkinnat areenataistoista lukeutuvat sarjan parhaimmistoon. Useimmat kentät saattavat olla hieman suuria vain kahdelle pelaajalle, mutta isommalla kokoonpanolla ­– ja verkkopuolen pelaajatäydennyksillä – kahakat yltyvät pitkästä aikaa ratkiriemukkaaksi sekasorroksi.

Mario Kart 8 Deluxe -arvostelu

"Mario Kart 8 Deluxe on erityisesti uusille tulokkaille älyttömän monipuolinen ja laadukas kaahailupaketti."

Mario Kart 8 Deluxe -arvostelu

Mikä parasta, Battle-tilaa on lihavoitettu jälleen useammilla pelimuodoilla. Niistä perinteisimmät ja parhaimmat ovat luonnollisesti toisten pelaajien kantamien pallojen rikkomiseen keskittyvät Balloon Battle ja sen pelkkiin pommeihin aseina turvautuva Bob-omb Blast -variaatio, mutta myös muista irtoaa runsain mitoin hupia. Täysin uusi Renegade Roundup on niistä kiinnostavin, sillä siinä pelaajat jakautuvat rosvoiksi ja heitä piraijakasvilla jahtaaviksi poliiseiksi. Sen parissa tiimien välille kehkeytyy tiukkoja takaa-ajoja, minkä lisäksi kiinni saadut konnat on tietenkin mahdollista vapauttaa huonosti vartioiduista vankikopeistaan.

Mario Kart Wiistä tuttu Coin Runners -kolikonkeruu tuntuu alkuun turhan hidastempoiselta, kunnes pelaajat huomaavat kenttään ripoteltujen kolikoiden hupenevan ja ryhtyvät varastamaan toisten keräämiä kolikoita. Vähiten riemunkiljahduksia synnyttäväksi pelitilaksi jää GameCuben Mario Kart: Double Dashista tuttu Shine Thief, jossa kuskit yrittävät pitää aurinkokolikkoa hallussaan 20 sekunnin ajan.

Mario Kart 8: Deluxe todistaa ennen kaikkea, että Switch-pelit voivat suorastaan loistaa moninpelaamisessa. Samalla ruudulla pelaaminen, paikallismoninpeli ja verkkomoninpeli onnistuvat kaikki, minkä lisäksi verkkokarkeloihin voi osallistua joissakin tapauksissa jopa jaetulla ruudulla. Myös jokaisen pelityylin toteutus toimii ensiluokkaisesti, eikä pelin käyntiin saamisessa syntynyt lainkaan ongelmia.

Switchin Mario Kart saattaa olla monien silmissä vain uudelleenlämmittely, mutta se on ensiluokkainen sellainen. Pelimekaaniset uudistukset ovat riittäviä, mutta sen sisällölliset lisäykset ovat oleellisia. Vaikka Mario Kart 8: Deluxesta saa paljon irti yksinkin pelatessa, se on jopa alkuperäistä versiota vahvemmin peli loistavien moninpelien ystäville.

9/10

Kehittäjä: 
Nintendo
Julkaisija: 
Nintendo
Peligenre: 
Kilpa-ajo
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch
Pegi-ikärajat: 
K-3
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Nostoja