Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games / Arvostelut / pelaaja.fi

Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games

5.12.2013 // Kirjoittanut: Esa Mäkijärvi
0

Luistelua Putinin valtakunnassa

Sotšin talviolympialaiset ovat jo kulman takana, ja ensimmäinen markkinoille tullut lisenssipeli on Nintendon ja Segan yhteistyönä syntynyt Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games. Se on monimutkaisesta nimestään huolimatta yksinkertainen.

Sochi 2014 on järjestyksessään neljäs Mario & Sonic -peli, ja myös se sisältää helposti opittavia minipelejä. Peli hyödyntää MotionPlus-ohjainta ja Wii U:n kosketusnäyttöä, mutta panostaa ensimmäiseen. Jälkimmäistä ei käytetä tarpeeksi, ja pelattavuus onkin talvisen julkaisun suurin ongelma. Erilaiset urheilulajit muistuttavat liikaa toisiaan.

Mukana on paperilla hyvä valikoima ajanvietettä, kuten jääkiekkoa ja mäkihyppyä, mutta yllättävästi taitoluistelu on Sochi 2014:n parasta antia. Sirojen liikkeiden tekeminen Bowserin, Doctor Eggmanin ja Donkey Kongin kaltaisilla paksukaisilla on hauskaa.

Mäkihyppy on ikävä kyllä huonosti toteutettu, eikä oikean lajin vauhdista ole mitään jäljellä. NESin Ice Hockeya muistuttavaa yliammuttua jääkiekkoa pelaa sentään mielellään. Kokonaisuutta pyritään piristämään Dream Eventseillä, jotka ovat mielikuvitusurheilulajeja. Ne eivät valitettavasti ole kekseliäitä, eikä esimerkiksi lumisotaa jaksa kokeilla kuin muutaman kerran. 

Mukana on verkkopeli, mutta siinä pääsee jostain syystä kokeilemaan vain neljää lajia. Vaikeustasokin on kummallinen, joten laatutarkkailu on jäänyt kaikin puolin kesken. Uusi Mario & Sonic sisältää avattavia asioita, kuten musiikkia ja vaatteita, mutta tuntuu silti rahastukselta. Se on hetken hupia.

5/10

Kehittäjä: 
Sega Sports Japan
Julkaisija: 
Nintendo
Peligenre: 
Urheilu
Julkaisualustat: 
Nintendo Wii U
Pegi-ikärajat: 
K-3
Pegi-merkinnät: 
Online

Nostoja