Mario Strikers: Charged Football / Arvostelut / pelaaja.fi

Mario Strikers: Charged Football

31.05.2007 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
43

Viime syksynä Wiitä esitellessään Nintendo painotti muun muassa tuotteensa verkko-ominaisuuksia. Konsoli on yhdistettynä internetiin ympäri vuorokauden ja tarjolla ovat kattavat sää- ja uutispalvelut sekä klassikkopelejä tulviva Virtual Console -pelikauppa.

Itse nettipelaamiseen päästään kuitenkin käsiksi vasta puoli vuotta konsolin julkaisemisen jälkeen. Eurooppaan kesän kynnyksellä rantautunut Mario Strikers: Charged Football on ensimmäinen verkkomoninpeliä tukeva Wii-peli. Se tarjoaa pelaajille realismin romukoppaan heittävän ja nopeatempoisen futispaketin.

Tuttu porukka

Marion jalkapallojoukkue ryntäsi pelikentille viimeksi loppuvuodesta 2005, kun Super Mario Strikers julkaistiin GameCubelle. Perusidea ei ole muuttunut edellisosasta: kentällä nähdään kaksi viiden pelaajan joukkuetta, jotka mittelevät paremmuudesta lyhyissä otteluissa pienikokoisella kentällä.

Kuten muissakin Mario-teemaisissa urheilupeleissä, Nintendo ei ole ottanut kovinkaan kummoisia riskejä hahmorintamalla. Mukana ovat jälleen kaikki tutut veijarit Mariosta ilkeään Warioon, väkivahvaan Donkey Kongiin ja viehättävään prinsessa Peachiin.

Joukkueiden kokoonpanot koostuvat kapteenista, maalivahdista ja kolmesta muusta kenttäpelaajasta. Kapteeneina toimivat Nintendon tunnetuimmat hahmot. Maalivahteina nähdään puolestaan Donkey Kongeista tuttuja kremlingejä muistuttavia krokotiileja. Muut kenttäpelaajat koostuvat muun muassa Mario-pelien vihollisista, kuten haamuista ja koopista.

Hahmovalinnoilla on toki merkitystä pelitaktiikan kannalta. Jokaisella pelaajalla on vahvuutensa esimerkiksi voimassa, nopeudessa tai laukomisessa. Kapteeninsa taakse on mahdollista koota hyvinkin erilaisia pelityylejä suosivia kokonaisuuksia.

Pelialueet ovat mukavan vaihtelevia. Minisarjaan luokiteltavilla kentillä on perinteiseen Mario-meininkiin kuuluvia yllätysominaisuuksia. Viheriön poikki voi esimerkiksi lentää eläimiä tai kaatopaikkatavaraa. Lisäksi kentälle voi tupsahtaa laavaa tai kivijärkäleitä.

Vahvuudet tallella

Pelin yksinpelipuoli ei ole valitettavasti laajin mahdollinen. Pelaaminen on toki viihdyttävää ja tarpeeksi haasteellista, mutta sisältö ei jaksa kiinnostaa yhtä läpipeluukertaa pidempään. Porkkanaa on kuitenkin jonkin verran, sillä ura- ja haastetiloissa menestyminen palkitaan uusilla pelihahmoilla ja taisteluareenoilla.

Monen Nintendon menestystuotteen tapaan Mario Strikers: Charged Footballin vahvuudet piilevät moninpelissä. Nopeatempoiset ja yllätykselliset ottelut jaksavat hauskuuttaa tunnista toiseen varsinkin hyvässä seurassa.

Allekirjoittaneen suureksi yllätykseksi myös otteluiden maalimäärät pysyivät suhteellisen alhaisina. Jokaisella hahmolla on tosin oma erikoisliike, jonka seurauksena maalivahti joutuu torjumaan pallosateen pienessä minipelissä. Laukojan ajoittaessa liikkeen oikein tuloksena voi olla jopa seitsemän maalia. Erikoisliikkeet voi kuitenkin säätää pois päältä, mikä tuo otteluihin ripauksen realistisuutta.
Graafiselta ilmeeltään peli on valikoissa kovin kulahtanut ja rosoinen, mutta kentällä mukavan skarppi. Ruudulla tapahtuu ajoittain todella paljon, mutta peli pyörittää komeita efektejä sulavasti.

Kaiken kaikkiaan Mario Strikers: Charged Football on positiivinen yllätys ja mainio debyytti Wiin verkkopelisessioille. Suppean yksinpelin pelaa läpi yhdessä illassa, mutta moninpeli tarjoaa tekemistä varmasti vähintään koko kesäksi.

Nettipelit käyntiin

Tämän Pelaajan mennessä painoon pelin nettipuolella ei pyörinyt vielä kovinkaan paljon vastustajia. Muutaman ottelun perusteella verkkoviivettä ei kuitenkaan esiinny juuri lainkaan, ja pelit ovat viihdyttäviä. Ystävyysotteluiden lisäksi tarjolla on ranking-pelejä, joista voi ansaita tasopisteitä. Kokonaisuudessaan Wiin ensimmäinen verkkopeli ei ole todellakaan hullumpi esitys. Penkkiurheilijat jäävät kaipaamaan oikeastaan vain turnaus- ja sarjamahdollisuutta.

7/10

Kommentit

Käyttäjän Arctic Fox kuva
Arctic Fox

Mahtavaa moninpelinä, Wiin parhaimmistoa!

Käyttäjän The Rellu kuva
The Rellu

Aivan mahtava!

Käyttäjän Pelaaja_Janzku kuva
Pelaaja_Janzku

Hieno moninpeli vaikken omista sitä :)

Käyttäjän jarppi007 kuva
jarppi007

Paras!!!

Käyttäjän Aivovamma kuva
Aivovamma

Addiktiivinen ja hauska!

Käyttäjän Haamu kuva
Haamu

Loistava peli

Käyttäjän Wiii kuva
Wiii

Mahtava peli. Kaverian kanssa parhautta

Käyttäjän Gold kuva
Gold

Mukavaa viihdettä yksin-, kuin moninpelinä

Käyttäjän lemmu kuva
lemmu

Ihan kivaa, mutta lyhyt elin-ikä.

Käyttäjän neon8 kuva
neon8

Hyvä miltei paras moninpeli !