Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars / Arvostelut / pelaaja.fi

Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars

27.03.2015 // Kirjoittanut: Mats Kyyrö
1
Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars

Minit marssivat jälleen!

Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars jatkaa Marion ja Donkey Kongin vuosikymmeniä kestänyttä kisailua. Tarinaksi riittää kuva, jossa DK nappaa Marion vähemmälle huomiolle jääneen heilan Paulinen kainaloonsa ja paahtaa karkuun mäkien taakse. Mario ei kiireisenä miehenä vaivaudu itse lähtemään pelastusretkelle, vaan jättää homman veivattavien mini-Marioiden huoleksi.

Kyseessä on sarjan aiempien pelien tapaan Lemmings-henkinen pulmapeli, jossa pelaajan tehtävänä on ohjata mini-Mariot kentän päässä odottavalle ovelle. Mineillä on järkeä tasan sen verran, että ne marssivat suoraan eteenpäin vaaroista piittaamatta. Pelaajan huolena on siis turvallisen kulkureitin varmistaminen rakentamalla ja purkamalla siltoja kentältä löytyvien tukipilareiden välille.

Pulmat alkavat helposti, mutta jokainen pelin kuudesta maailmasta esittelee uuden työkalun vaarojen välttämiseksi. Pian pakista löytyy siltojen lisäksi esimerkiksi hyppyreitä, liukuhihnoja ja putkia. Koska minien on saavuttava tason päättävälle ovelle yhtä aikaa, käy eri puolilla kenttää törmäilevien hahmojen välillä tasapainoilu pian herkullisen kuumottavaksi. Vaikeusaste ei silti nouse kovin korkealle kuin vasta pelin lopussa, ja kokonaisuus vaikuttaisikin olevan suunnattu nuoremmille pelaajille.

Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars -arvostelu

”Koska minien on saavuttava tason päättävälle ovelle yhtä aikaa, käy eri puolilla kenttää törmäilevien hahmojen välillä tasapainoilu pian herkullisen kuumottavaksi.”

Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars -arvostelu

Touhussa on silti haastetta, erityisesti jos haluaa kerätä kaikki maailmoihin kätketyt kolikot. Aiemmin melko suoraviivaisetkin pulmat saavat uuden näkökulman, kun minien täytyy harhailla pois turvalliselta reitiltään kiiltävien helyjen haalimiseksi. Kolikoiden kerääminen parantaa kentästä saatua arvosanaa, mikä palkitsee pelaajan entistä vaikeammilla bonustasoilla sekä pelin nimen mukaisilla Tipping Stareilla.

Tipping Stareja voi käyttää joko uusien osien ostamiseen pelin kenttäeditorissa tai toisten pelaajien luomusten palkitsemiseen. Editoriin on mahdollista avata kaikki pääpelissä nähtävät vempaimet, ja yhteisö onkin ennättänyt jo luomaan varsin nokkelia pulmia työkalujen avulla. Jotta tähdet pysyisivät liikkeessä, olisi pelaajien kuitenkin jaksettava luoda uutta sisältöä vielä pitkän aikaa. Siihen pelin vetovoima ei välttämättä riitä.

Mario vs. Donkey Kong on ensimmäinen Nintendon cross-buy-peleistä, eli ostamalla pelin yhdelle alustalle saat latauskoodin myös toiselle. Versioiden välillä ei ole merkittävää eroa Wii U:lta puuttuvan Street Pass -ominaisuuden lisäksi. Molemmissa versioissa periaatteessa nätti 2D-grafiikka tuntuu Nintendo-kuorrutuksesta huolimatta halvalta ja muoviselta. Nimikkosankareiden aiemmista peleistä lainaava soundtrack on kuitenkin alustaan katsomatta erinomainen.

Kokonaisuutena paketti ei aivan vakuuta. Mario vs. Donkey Kong tuntuu mobiilipeliltä, joka on käännetty jostain syystä käsikonsolille. Ei liene myöskään sattumaa, että Tipping Starit muodostavat suosituista ilmaispeleistä muistuttavan rahayksikön (tosin ilman mikromaksuja). Nintendo on vastikään kertonut alkavansa kehittää pelejä mobiilialustoille tehtyään paljon tutkimustyötä asian tiimoilta. Ainakin tuorein Mario vs. Donkey Kong voitaisiin kääntää sellaisenaan suoraan älypuhelimille, joissa se olisi enemmän kuin kotonaan.

6/10

Nintendo kastaa tuoreimmassa Mario vs. Donkey Kongissa varpaitaan mobiilipelaamisen maailmaan.

Mats Kyyrö

6/10

Kehittäjä: 
Nintendo
Julkaisija: 
Nintendo
Peligenre: 
pulmapeli
Julkaisualustat: 
Nintendo Wii, Nintendo 3DS
Pegi-ikärajat: 
K-3

Kommentit

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Sopii varmaan mukavaksi välipalaksi isompien pelien välissä.

Nostoja