Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order / Arvostelut / pelaaja.fi

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

11.10.2019 // Kirjoittanut: Teo Scheepstra
0

Vauhdikasta supersankarimättöä

Marvelin elokuvauniversumi sai ikuisuuskivien ympärillä pyörineen saagansa keväällä päätökseen, kun Avengers: Endgame saapui teattereihin ympäri maailman. Kosmisista voimamurikoista ei kuitenkaan ole päästy vielä lopullisesti eroon, sillä Marvel Ultimate Alliance 3 raahaa ne nyt videopelien maailmaan – Thanosin ja hänen kätyreidensä kera.

Pelin tarina alkaa, kun Galaksin vartijat päätyvät mystiselle sota-alukselle, josta he löytävät kaikki kuusi ikuisuuskiveä. Lyhyen taistelun päätteeksi Tähtilordi käyttää yhtä kivistä tarkoituksenaan paeta tovereidensa kanssa, mutta samalla loputkin niistä päätyvät eri puolille Marvel-maailman maapalloa. Sankarien tehtäväksi jää etsiä kivet, ennen kuin ne joutuvat vääriin käsiin.

Aikaisempien pelien tavoin myös Ultimate Alliance 3 tarjoaa laajan supersankarikaartin. Pelattavaksi voi kerralla valita neljä eri hahmoa, joiden voimin lähdetään kulkemaan läpi suhteellisen lineaaristen kenttien ja pistämään vihollisia nippuun. Uusi tekijätiimi on tuonut peliin vauhtia ja melskettä, ja taistelut sujuvatkin nopeammin ja näyttävämmin kuin aikaisemmissa osissa, jotka olivat ehkä jopa turhan hitaita. Taistelu on kaikessa yksinkertaisuudessaan hauskaa ja erikoisiskujen toteutus helppoa, mutta tavallisten vihollisten kanssa kahinointi muuttuu helposti itseään toistavaksi. Kenttien loppuvastustajat tarjoavat vaihtelua puurtamiseen ainutlaatuisten strategioidensa kanssa, mutta pomotaistelut saattavat venyä liian pitkiksi, jolloin strategian toistaminen alkaa kyllästyttää

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order -arvostelu

"Uusi tekijätiimi on tuonut peliin vauhtia ja melskettä, ja taistelut sujuvatkin nyt entistä nopeammin ja näyttävämmin."

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order -arvostelu

Pelin paras anti on ehdottomasti sen Marvel-lisenssi. Jokainen pelin hahmo näyttää upealta, ja suurin osa myös kuulostaa hyvältä. Kaltaistani sarjakuvafania ilahduttivat erityisesti hahmojen ensiesiintymisten yhteydessä nähdyt pienet kuvaukset, jotka sisältävät hahmoihin liittyviä sisäpiirivitsejä. Tyylikäs visuaalinen ilme taidokkaiden ääninäyttelijöiden kera pelastaa nähdyltä tuntuvan tarinallisen sisällön keskinkertaisuuden suosta.

Tarinalle voi hakea vaihtelua uudesta Infinity Trials -pelitilasta, jossa pelaaja tiimeineen kohtaa erilaisia haasteita, kuten vaikeampia versioita loppuvastustajista. Niiden suorittamisesta saa yleensä hahmojen kehityksessä auttavia palkintoja. Itse kuitenkin viihdyin enemmän tarinan parissa, ja Trials tuntui lopulta lähinnä välttämättömältä pahalta, jota tarvitsin tiimini tasojen nostamiseen.

Parasta hahmojen toteutuksessa on se, että ne tuntuvat pelattaessa keskenään erilaisilta. Joitain samankaltaisuuksia tietysti esiintyy samantyylisten taistelijoiden välillä, mutta esimerkiksi Hulk on selkeästi erilainen pelattava kuin Luke Cage, vaikka molemmat ovat raskaamman sarjan edustajia. Hulk on taistelukentällä kaoottinen ja murjoo vihollisia sen kummemmin ajattelematta, kun taas Cage on voimakkaista iskuistaan huolimatta huomattavasti hitaampi ja hillitympi kuin vihreä jättiläinen. Oman nelikon kokoonpano onkin hankala valinta, mutta liiallinen pakan sekoittelu voi osoittautua myöhemmin kompastuskiveksi, jos omat hahmot ovat liian heikkoja alueen vihollisiin nähden.

Marvel-faneille Ultimate Alliance 3 uppoaa takuuvarmasti. Pelillisesti se ei tarjoa mitään mullistavaa, mutta se on hauska ja Marvel-lisenssiä on hyödynnetty erinomaisesti. Muille peli ei välttämättä tarjoa yhtä paljon, mutta se on silti kokeilemisen arvoinen, jos etsii hauskaa tiimipohjaista toimintapeliä kavereiden kanssa pelattavaksi.

Arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden syyskuun 2019 numerossa 203.

7/10

Kehittäjä: 
Team Ninja
Julkaisija: 
Nintendo
Peligenre: 
Toiminta, Roolipeli, toimintaroolipeli
Julkaisualustat: 
Nintendo Switch
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Nostoja