Marvel's Spider-Man Remastered (PC) / Arvostelut / pelaaja.fi

Marvel's Spider-Man Remastered (PC)

26.11.2022 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
0

Tämä arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden syyskuun numerossa 237.

Pysy tuoreimpien arvostelujen tasalla tilaamalla lehti tästä!

Suuri vääntö tuo suuren kauneuden

Muutaman vuoden takainen Marvel’s Spider- Man oli hyvä todistus siitä, että PlayStation 4:lle oli mahdollista julkaista todella komeita pelejä, vaikka uusi sukupolvi oli jo aivan kulman takana. PlayStation 5 sai myös oman versionsa säteenseurannalla ja muilla uusilla graafisilla herkuilla höystettynä.

Nyt on pc-pelaajien vuoro, sillä Spider-Man liittyy God of Warin ja Horizon: Zero Dawnin seuraan osana Sonyn tuoretta pc-julkaisuohjelmaa. Tällä kertaa asialla on kuitenkin uusi tiimi, joten menneisiin ei kannata luottaa liikaa.

Marvel’s Spider-Man Remastered on käytännössä sama peli kuin PlayStation 5 -julkaisu, eli se kokoaa samaan pakettiin alkuperäisen Spider-Manin ja sen alun perin maksulliset lisäsisällöt. Tekemistä riittää siis yllin kyllin. Sisältö on edelleen sen verran laadukasta ja viihdyttävää, että pelasin arvostelua varten vahingossa puoli peliä läpi, vaikka tarkoitus oli syventyä enemmän teknisen toteutuksen laatuun.

Tällä saralla lopputulos on enimmäkseen oikein laadukasta mutta muutamilla ikävillä puutteilla. Graafisia säätöjä on tarjolla suunnattomasti, ja mainiona suorituksena Spider-Man tukee useita erilaisia resoluutioita ja kuvasuhteita, myös hieman harvinaisempia. Ongelmana on, että säätöjen merkitystä tai eri vaihtoehtojen eroja ei selitetä kovinkaan hyvin. Peli tukee esimerkiksi kolmea erilaista kuvanparannusteknologiaa eli nVidian DLSS:ää, AMD:n FSR 2.0:aa ja kehitystiimin omaa IGTI:tä, mutta niiden etuja tai eroja ei selitetä.

Ikävästi peli ei myöskään paljasta pelaajalle mitenkään, miten rankasti erilaiset graafiset asetukset vaikuttavat suorituskykyyn tai miten niitä kannattaisi erilaisilla kokoonpanoilla säätää. Niinpä onkin sangen turhauttavaa yrittää saada Spider-Man tasapainotettua näyttämään mahdollisimman hyvältä suorituskykyä uhraamatta.

Kun säädöt on saanut suunnilleen kohdalleen, Spider-Man näyttää hyvältä ja pyörii enimmäkseen pehmeästi, ainakin jos konehuoneesta löytyy vääntöä. Testasin peliä Ryzen 5600X -suorittimella ja RTX 3080 -näytönohjaimella, jotka eivät edusta aivan kirkkainta kärkeä mutta ovat silti todella tehokkaita. 1440p-resoluutiolla peli pyöri enimmäkseen pehmeästi, vaikka säteenseurannat ja muut herkut väänsi kaakkoon, mutta monille pc-käännöksille tyypillistä pientä töksähtelyä esiintyi silloin tällöin varsinkin avoimessa maailmassa. Kun peli oli vielä asennettu hyvin nopealle SSD-levylle, kuvittelisin, että ongelma on enemmänkin Nixxesin koodissa kuin minun laitteistossani.

Muuta teknistä valitettavaa ei oikeastaan löydy kuin ajoittain oudon suttuisista heijastuksista ja säteenseurantatehosteista. Nekin vaikuttavat sellaisilta bugeilta, joita kehitystiimi voi korjailla julkaisun jälkeen.

Marvel’s Spider-Man Remastered on laadukas pc-käännös erinomaisesta ja alkujaankin todella näyttävästä konsolipelistä. Vaikka lopputulosta voi hieman vielä hioa päivitysten myötä ja asetuksia vilkuillessaan saa seurata toisella silmällä nettisivustojen ohjeistuksia, pääasiat ovat kunnossa. Jos koneesta löytyy tarpeeksi vääntöä, Spider-Manin saa näyttämään vielä kauniita konsoliversioita paremmalta ja pyörimään suurilla ruudunpäivitysnopeuksilla. Kun huomioidaan vielä hyvä tuki ohjaimille ja erilaisille resoluutioille ja kuvasuhteille, Spider-Man jää selvästi voiton puolelle.

9/10

Kehittäjä: 
Insomniac GamesNixxes
Julkaisija: 
Sony
Peligenre: 
Toiminta, Seikkailu
Julkaisualustat: 
Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-16
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta