Medal of Honor Heroes / Arvostelut / pelaaja.fi

Medal of Honor Heroes

3.01.2007 // Kirjoittanut: pelaaja_mikko
4

Toinen maailmansota voitaneen pikku hiljaa luottavaisin mielin laskea koko universumin puhkikalutuimmaksi peliaiheeksi, mutta sehän ei estä tuomasta sitä myös PSP:lle. Hahmon silmin kuvatut PSP-pelit eivät yleensä ottaen innosta minua, sillä vaikka Sonyn vehkeessä on tehoa, ohjaus on yleensä kömpelöä puuhaa ja 3d-grafiikka takkuaa ikävästi.

Yllättäen Medal of Honor Heroes kuitenkin pyörii todella sujuvasti. Aivan nykimättä ei tämäkään peli solju, mutta kokemus on silti oivallinen. Ohjauskin tuntuu kerrankin tarpeeksi tarkalta – ensimmäistä kertaa tuntuu siltä, että fps-meininki toimii myös käsikonsolilla.

Heroesin yksinpelikampanja on suoraviivainen: tehtävät ratkeavat sillä, että joko juostaan tiettyyn kohtaan kartalla tai pidetään toimintanappulaa jonkin aikaa pohjassa tietyssä paikassa. Hurjan monimutkaista! Tehtäviin tuovat hiukan lisämutkia vapaavalintaiset toissijaiset päämäärät, mutta mitään turhaa taktikointia ei kohdata. Jos unohtaa sivutehtävät, koko hoidon voi juosta läpi varsin nopeasti: pelin viisitoista tehtävää voi kirjaimellisesti läpäistä muutamassa tunnissa.

Tekoälyn ohjaamat miehet ovat täydellisiä ääliöitä. Niiden sotataitoon kuuluvat sokean kohti juoksemisen ja ampumisen lisäksi mahtavat manööverit, kuten ”ammu nurkkaa” ja ”juokse ympyrää”. Voittaessaan vihollinen voittaakin aina rankalla ylivoimalla, ei taidolla.

Tosi meno löytyy verkosta

Onneksi pelissä on muutakin – pelin todellinen anti löytyy nimittäin verkkopelin puolelta! Kunhan WiFi-yhteys pelaa, verkkoräiskintä sujuu mukavasti ja pelin aikaansaaminen on helppoa ja hauskaa. Ranking-listatkin sun muut löytyvät niitä kaipaaville. Yhteen matsiin saa jopa 32 osallistujaa, ja pelitiloja on muitakin kuin pelkkä perinteinen tappomatsi ja lipunryöstö.

Tapahtuipa pelaaminen sitten verkossa tai yksinpelinä, pelin suurin ongelma on kuitenkin sen verkkaisuus: sotilaat juoksevat liian hitaasti, ja niinpä pelikin etenee mitäänsanomattomalla tahdilla. Kyseessä on kummallinen moka, sillä tämän yhden asian korjaamisella peli olisi tuntunut paljon, paljon kiihkeämmältä.

6/10

Kommentit

Käyttäjän kikko kuva
kikko

ihan hauskaa ajan kulutusta

Käyttäjän Templar kuva
Templar

Lyhyt ja helppo

Käyttäjän Alkku V kuva
Alkku V
Käyttäjän Portable kuva
Portable

32 pelaaja nettipelissä pelastaa huonon yksinpeli