Mercury Meltdown Revolution / Arvostelut / pelaaja.fi

Mercury Meltdown Revolution

31.05.2007 // Kirjoittanut: Tero Lehtiniemi
8

Alun perin PSP:lle julkaistu Archer Maclean’s Mercury oli ihan vekkuli sokkeloseikkailu, jossa ohjattiin ympäristön mukaan muuttuvaa elohopeamöhkälettä läpi mitä moninaisimpien kenttien. Samoilla linjoilla jatkoi myös jatko-osa Mercury Meltdown. Nyt meininki jatkuu Revolution-lisänimellä Nintendon Wii-konsolilla. Pelin mekaniikka on hyvin lähellä tässä numerossa arvosteltua Kororinpaa.

Mercury Meltdown Revolution tarjoaa yli toistasataa erilaista kenttää yksinkertaisista pikku sokkeloista monimutkaisiin, elohopeapisaran muotoa alituisesti muuttaviin kenttiin. Elohopeaa johdatetaan kohti maalia Wiin ohjainta kallistelemalla. Ohjain kallistaa ”pelipöytää” ja vie näin eläväisen hopeamme toivottavasti oikeaan suuntaan. Kuten Kororinpa, myös Mercury Meltdown Revolution tottelee kontrolleja varsin nätisti. Se onkin positiivista, koska peli vaatii toisinaan varsin tarkkaa ja vakaata kättä.

Teknisesti Mercury Meltdown Revolution on hoidettu asiallisesti. Ulkoasu ei tällaisissa peleissä ole pääasia, mutta värikästä grafiikkaa katselee ihan ilokseen. Vauhdikas, teknoa ja metallia yhdistelevä musiikkivalikoima ajaa myös asiansa.

Kentät itsessään ovat täynnä haasteita. Suurimman osan läpäisy vaatii vakaan käden lisäksi elohopeapallon ominaisuuksien muuttamista eri tavoin. Kovettuneessa olomuodossa esimerkiksi raiteita pitkin kulkeminen onnistuu, tahmeus taas pitää elohopean paremmin kiinni pelikentässä. Kentän läpäisy voi myös vaatia esimerkiksi elohopean jakautumista useampiin osiin tai sen värin muuttamista värilukittujen porttien avaamiseksi. Kaiken kaikkiaan erilaisia elohopeamöhkäleen piirteisiin vaikuttavia ominaisuuksia on reilusti, ja kentät tarjoavat sopivan määrän vaihtelua.

Tämän tyylisiä pelejä kaipaaville Mercury Meltdown Revolution on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin nopeasti itseään toistava ja huomattavasti yksinkertaisempi Kororinpa. Moninpeli Mercury Meltdown Revolutionista sen sijaan puuttuu kokonaan. Peli on kokonaisuutena varsin näppärää pikkupulmailua, joka ei kuitenkaan herätä suuria tunteita suuntaan taikka toiseen.

6/10

Kommentit

Käyttäjän N360T kuva
N360T

...

Käyttäjän Yanathan kuva
Yanathan

Peli jota kukaan ei omista...

Käyttäjän neon8 kuva
neon8

Valitettavasti, niin siis löytyy pelihyllyltäni.

Käyttäjän LasseM kuva
LasseM

Aika kuluu mukavasti tämän parissa

Käyttäjän tots1 kuva
tots1

Mukavaa puzzlea todella monella kentällä!

Käyttäjän WolVenom kuva
WolVenom

Tosi hauska puzzlepeli!

Käyttäjän Christopher_Bobo kuva
Christopher_Bobo
Käyttäjän redshift kuva
redshift

Tylsähkö, idea toimii.