More Brain Training / Arvostelut / pelaaja.fi

More Brain Training

7.09.2007 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
4

Tohtori on taas talossa. More Brain Training eli kaverien kesken More Brain Training From Dr. Kawashima: How Old Is Your Brain tuo takaisin aivotohtori Kawashiman, joka väittää, että pulmapelit ja sudokut nuorentavat päänuppia.

Tohtorin puhuva polygonipää leijuu sivuttain käännetyn DS:n vasemmassa ruudussa, puhuu levottomia ja kertoo taas päivittäisiä ohjeita aivojen ehostamiseen. Käytännössä se tarkoittaa paljon matemaattisia tehtäviä, jotka ovat oikeasti ihan hauskoja. Ero ykkösosaan on lähinnä siinä, että tehtävät ovat vaikeampia.

Vähiten onnistuneita ovat kielisidonnaiset pulmat. Jos englanti ei ole äidinkieli, ei ole aivan helppoa kasata 8-kirjaimisia sanoja ruudulla kieppuvasta kirjainläjästä. Se tarkoittaa, että pelin suomalainen Touch Generations -kohderyhmä (lue: vanhemmat ihmiset) saattavat saada tuurista riippuen masentavia aivolukemia.

More Brain Training väittää edeltäjänsä tavoin olevan vahvalla tieteellisellä pohjalla, mutta sitä on vaikea todentaa. Tärkeämpää onkin se, että aivopähkinöiden ratkonta alkaa onnistua paremmin, eikä harjoittelu vie kuin vartin päivässä. Tämän arvioiminen pelinä on kuin arvostelisi sanaristikkoa, mutta on myönnettävä, että More Brain Training on kivaa ajanvietettä ja antaa ehdottomasti tunteen edistymisestä ja oppimisesta. Pisteet on lisäksi annettava pelille, joka sai kaltaiseni suuren sudoku-vihaajan ratkomaan numeroristikoita.

7/10

Kommentit

Käyttäjän markokoivu28 kuva
markokoivu28

hyvä peli ehkä

Käyttäjän KarvaNoppa kuva
KarvaNoppa

paras

Käyttäjän Wisori kuva
Wisori

Parantaa huomattavasti omaa matikkapäätäni.

Käyttäjän KaKe kuva
KaKe

ÄO?