MotorStorm: Arctic Edge / Arvostelut / pelaaja.fi

MotorStorm: Arctic Edge

1.10.2009 // Kirjoittanut: Riot
13

Sitä tulee nykyisin pelattua niin harvoin PSP:llä, mutta joka kerta kun koneen laittaa päälle, niin muistaa, miten tehokas pikkumasiina onkaan kyseessä. Kunhan firmware-päivitys on tehty... MotorStorm: Arctic Edge on erinomainen syy pyyhkiä pölyt PSP:stä.

Sonyn PSP-strategia tuntuu yksinkertaisesti olevan suosittujen PS3- ja PS2-pelisarjojen tuominen PSP:lle. En ole täysin vakuuttunut tästä linjauksesta, joskin God of War: Chains of Olympus ja nyt MotorStorm ovat hyvin onnistuneita esimerkkejä tästä strategiasta. En voi kuitenkaan välttyä ajatukselta, että edellä mainituissa tapauksissa pelaan emopelin karsittuja versioita.

PSP:ltä ei ole puuttunut omaperäisyyttä. Esimerkiksi Locoroco ja Patapon ovat hyviä pelejä, mutta ne eivät ole kiinnostaneet suurempaa yleisöä. Niinpä PSP:n tulevaisuudessa on sellaisia pelejä kuin Resident Evil, Assassin’s Creed, Metal Gear Solid ja LittleBigPlanet. Jos jokainen näistä kuitenkin tehdään varta vasten PSP:lle, kuten Arctic Edge, ei voi paljoa valittaa.

Pienempi ja parempi

MotorStorm: Arctic Edge on viihdyttävämpi kuin hieman tylsäksi jäänyt MotorStorm 2. Tekijäryhmä BigBig on vakuuttanut kahdella Pursuit Force pelillään ja siirtynyt hyvin tarinapohjaisesta ajopelistä vapaampaan, festarihenkiseen MotorStorm-universumiin.

Kisat sijoittuvat lumisiin maisemiin ja sarjalle ominaiseen tyyliin radat sisältävät muutamia hieman erilaisia reittejä. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että kevyillä ajoneuvoilla haetaan korkeita reittejä ja raskailla ajoneuvoilla, kuten rekalla, ajetaan alempia reittejä. Alemmat reitit ovat yleensä paksun lumen peitossa, jolloin tarvitaan vääntövoimaa, kun ylemmät jäiset reitit edellyttävät taidokkaampaa ajoneuvon hallintaa.

Ajontuntuma on varsin mukava. Uusia ajoneuvoja ovat esimerkiksi moottorikelkka ja lumiaura. Hyvin niilläkin voi kuitenkin mudassa painaa. Pelaaja voi muokata ajoneuvojen ulkoasua, josta on hyötyä netissä pelatessa.

Ratasuunnittelu on varsin hyvää, joskin yllätyksetöntä. Erityisen mieleenpainuvia kohtia ei radoissa ole, mutta kivempi niitä on ajaa kuin MotorStorm 2:n ratoja. Lumisiin maisemiin on saatu yllättävän hyvin vaihtelua. Sitä on myös yritetty tuoda pelaamiseen muutamalla uudella kisatyypillä Speed Tickerillä ja Speedillä. Jälkimmäisessä kello tikittää koko ajan alaspäin ja pelaajan pitää ajaa läpi porttien, jotka tuovat lisää aikaa mittariin. Voitto saavutetaan ajamalla aikarajan sisällä 30 portin läpi. Speed Tickerissä voittaja on se, joka ajaa pisimpään johtoasemassa. Nämä pelitilat tuovat vaihtelua peliin, mutta kun MotorStormin kantava idea on romuralli, niin tällaiset perinteisemmät ralliajelut eivät niin nappaa. Sekin vaivaa, kuinka ensimmäisen neljän asteen kisat ovat todella helppoja. Kun vaikeustaso nousee haastavaksi, alkavat radat olla jo hieman liian tuttuja, mutta toisaalta se taas helpottaa haasteeseen vastaamisessa. Ironisesti BigBigin aiempien pelien ongelma oli juuri niiden hillittömän nopeasti nouseva vaikeustaso.

Arctic Edge on ongelmista huolimatta hyvin tehty ja viihdyttävä ajopeli, joka ei kuitenkaan erityisesti yllätä tai tuo MotorStormiin uusia kiinnostavia juttuja.

Vaihtopelaaja

Kirjoittanut [pelaaja_author:60]

Sony on ottanut PSP:n ja nostanut sen jalustalle oikein kunnolla. Uusi malli, kymmenittäin tulossa olevia pelejä ja paljon huomiota. Kyllä PSP-omistajien nyt kelpaa.

MotorStorm: Arctic Edge on yksi näistä peleistä, joita PSP:lle tuodaan nyt isolla hypellä. MotorStorm-kisasirkus suuntaa jäätikölle, ja mikäs sen parempaa. Suomalaiselle lumi ja jää kun ovat tuttuja elementtejä, ja sohjoisilla radoilla kurvaileminen on varmasti sekä mieluisaa että tuttua hommaa.

Arctic Edgen kisakiertue alkaa turhan helpoilla kisoilla. Toisaalta tämä on hyvä, sillä nyt mukaan pääsee helposti ja voittoja napsahtelee, vaikka mokailisikin. Huono homma on vain se, että kisoja joutuu ajelemaan pitkään, ennen kuin minkään näköistä haastetta ilmaantuu. Niinpä pelin parissa joutuu puurtamaan lähes väsyksiin asti, ennen kuin se edes kunnolla alkaa.

Tämä kuitenkin on ensi tuntumalta ainoa isompi kauneusvirhe muuten loistavassa kilparälläilyssä. Sanalla sanoen tuntuu mahtavalta vetää buusti päällä tuhat lasissa hyppyriin lumiauralla ja samalla jyrätä pienemmät mönkijät ja crossipyörät alta pois. Pelti rutisee kivasti, kun mutkaan kurvaa samanaikaisesti kymmenen eri kokoista ja muotoista menopeliä, kaikilla voitto mielessään ja sormi buusti-napilla. Tämä on sitä ominaisinta MotorStormia, joka toimii loistavasti myös taskussa.

7/10

Kommentit

Käyttäjän KaKe kuva
KaKe

Loistavaa romurallia!!

Käyttäjän gr1m33 kuva
gr1m33

Paras psp ajopeli.

Käyttäjän makke111 kuva
makke111

tulee mieleeen joq nettipeli surkeaa

Käyttäjän Airus kuva
Airus

PSP:llä aika rautaa.

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski
Käyttäjän Masa kuva
Masa

perus motor storm

Käyttäjän nintendo kuva
nintendo
Käyttäjän H.A.I.S.U.L.I kuva
H.A.I.S.U.L.I

hyber hyvä

Käyttäjän Matoman kuva
Matoman

Romuralli paras!

Käyttäjän pelaaaja94 kuva
pelaaaja94