Viime vuonna Nintendon konsoleilla nähty MySims oli piristävä yritys muovata Electronic Artsin supersuosittua The Sims -pelisarjaa lapsiystävällisempään suuntaan. Raikkaasti väritettyä virtuaalimaailmaa kansoittivat söpöt ja suuripäiset simit, joiden elämänlaatua paranneltiin sosiaalisen kanssakäymisen sijaan legomaisella rakentelulla. Nyt samaiset palikkapäät ovat palanneet astetta tarinavetoisemman MySims Kingdomin muodossa.

Pelaajat tutustutetaan kokonaiseen simien valtakuntaan, joka on päässyt rupsahtamaan pahasti retuperälle. Alueiden hyvinvoinnista ja kunnossapidosta vastanneet valtikkaritarit, eli valtikkarit, ovat aikaa sitten siirtyneet nauttimaan eläkepäivistään, joten värikäs kansa tarvitsee uuden juoksupojan askareilleen. Vaativa työ lankeaa yksinkertaisella hahmoeditorilla luodulle sankarille, joka saa työsuhde-etuna käyttöönsä erinäisiä rakennusosia luovan taikavaltikan.

Valtakunnan uudelleenrakentaminen ja sen asukkaiden avittaminen tapahtuu saari saarelta. Pelin fantasiamaiselta haiskahtavasta nimestä ja alkutaipaleesta huolimatta maalänttien teemat vaihtelevat oudoista futuristisiin, mikä heijastuu myös alueiden hahmoihin. Robotit, cowboyt ja zombit ovat vain muutamia esimerkkejä hulppeista kansalaisista, joiden elämänlaatua olisi tarkoitus kohentaa uutena valtikkarina. Yleensä tämä tapahtuu asumuksia ja koneistoja rakentamalla, mutta välillä turvaudutaan myös keskustelemisen jaloon taitoon.

Kasaantuvia askareita

Rakennusurakat ovat sinänsä melko vaivattomia. Palikoita käännellään ja väännellään rajatuilla alueilla Wiin osoitinta hyödyntäen, yleensä jonkinmoisen rakennussuunnitelman puitteissa. Vaikka tönöjen tulevat asukkaat ovat yleensä melko nirsoja yksityiskohtien suhteen, yleensä riittää, että asuinpaikasta löytyy tarpeeksi toivotunlaisia piirteitä. Esimerkiksi hullu professori kaipaa tontilleen elektronisia vempaimia.

Ikkunoiden, ovien ja huonekalujen sijoittelu on yhtä luovaa kuin vanhoilla rakennuspalikoilla leikkiminen, mutta virtaa kuljettavien rattaiden ja putkistojen asettelu vaatii jo hitusen virkistävää ajattelutyötä. Käyttöliittymää on paranneltu alkuperäistä MySimsiä sujuvammaksi, mutta Wiin infrapunatähtäyksen herkkyyden sekä pelin rajoittuneiden kamerakulmien takia koristelu vaatii yhä pientä hienosäätöä tasaisin väliajoin.

Hahmon kantamalla taikavaltikalla on myös rajoituksensa. Rakennuspalasia ei suinkaan nyhjäistä tyhjästä, vaan niiden luomiseen tarvitaan runsaasti manaa. Lisäksi osia ja esineitä ei voida valmistaa ennen kuin niihin on saatu reseptikäärö ja tarvittavat mineraalit. Näiden keräileminen tuo MySims Kingdomiin muutamia melko viihdyttäviäkin minipelejä kalastuksesta puiden pilkkomiseen. Mineraalien metsästys pysyy pitkälti vaivattomana ja loogisena, tosin pekonin etsintä metallinpaljastimella menee ilmeisesti huumorin piikkiin.

MySims Kingdom on selkeä parannus alkuperäiseen MySimsiin nähden. Tarina pitää pirteän ja söpön rakenteluseikkailun koko ajan liikkeellä, kun taas edellisosan pitkät lataustauot loistavat poissaolollaan. Kokonaisuus on toki hieman yksinkertainen ja rajoittunut, mutta juuri siksi peli sopiikin nuoremmille – ja lapsenmielisille – pelaajille.

Mainiot avustajat

Pelaajan luoman sankarin matkassa kulkevat Lyndsay- ja Buddy-nimiset ystävykset. Vaikka kaksikko ei varsinaisesti nosta tikkuakaan ristiin rakennusaskareissa, Lyndsay pitää listaa kerättävistä kääröistä ja niiden vaatimista mineraaleista. Hänen avullaan mineraaleja voi myös muuntaa manaksi, josta pelaajan palikoita luova taikasauva saa voimansa. Buddyn harteille on jäänyt enemmän tai vähemmän huvittavien vitsien viljeleminen.

7/10
Lisää luettavaa