NBA 2K14 / Arvostelut / pelaaja.fi

NBA 2K14

1.11.2013 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
0

King Jamesin hovissa

EA:n vetäydyttyä korispelimarkkinoilta muutama vuosi sitten 2K Sportsin NBA 2K -sarja on päässyt hallitsemaan korispelejä yksinvaltiaana. Kilpailun puutteesta huolimatta sarjan viimeisimmät pelit ovat olleet erittäin laadukkaasti toteutettuja ja realistisia korispelejä.

Sama linja jatkuu myös NBA 2K14:ssä, ja kyseessä on todella monipuolista ja pelattavuudeltaan hiottua korista. Etenkin matsien esitystapaa on pakko kehua. Välillä peliä on vaikea erottaa oikeasta tv-lähetyksestä, sillä niin autenttisesti kaikki lähetysten pienimmätkin yksityiskohdat ja analyyttinen kommentointi on tuotu peliin.

Viime vuonna mukaan tullutta oikean tatin ohjausta on viilattu entisestään, ja käytössä on runsaasti uusia liikkeitä. Aloittelijalta ohjaus vaatii hiukan totuttelua, mutta onneksi pelissä on harjoitustila liikkeiden hiomiseen, sillä niitä tosiaan tarvitsee varsin älykkäästi pelaavaa ja kunnon vastuksen antavaa tekoälyä vastaan.

Erilaisia pelimuotoja on runsaasti niin yksinpelinä kuin verkossakin, ja mukana on tuttuun tapaan muun muassa monipuolinen managerointitila, omaan korisuraan keskittyvä MyCareer sekä EA:n urheilupelien Ultimate Teamia muistuttava MyTeam. Uutuutena pelissä on myös Euroliigan joukkueita sekä Path to Greatness -nimeä kantava tila, jossa keskitytään supertähti LeBron Jamesin uran tulevaisuuteen miehen itsensä kommentoimana.

Vaikka NBA 2K14:n uudistukset edellisvuoden versioon nähden jäävät lopulta lähinnä viilauksiksi, on kyseessä silti realistinen, monipuolinen ja ennen kaikkea viihdyttävä korispeli.

8/10

Kehittäjä: 
Visual Concepts
Julkaisija: 
2K Sports
Peligenre: 
Urheilu
Julkaisualustat: 
Microsoft Xbox 360, Sony PlayStation 3, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-3
Pegi-merkinnät: 
Online