NBA 2K14 (PS4) / Arvostelut / pelaaja.fi

NBA 2K14 (PS4)

5.12.2013 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
0

Uuden sukupolven virstanpylväs

NBA 2K14 -pelin PS4-versio on käytännössä täysin muuteltu peli vanhan sukupolven NBA-peliin verrattuna. Sen pelattavuutta on paranneltu huomattavasti, ja fysiikkamallinnus on entistä tarkempaa. Irtopalloja tulee enemmän, ja pelaajien liikehdintä on huomattavasti luonnollisempaa ja aidompaa kuin PS3:lla tai Xbox 360:llä. Uusia pelimuotojakin on tarjolla, ja näistä puistopalloilu muiden verkkopelaajien kanssa on erityisen hauskaa hupia.

Suurimman huomion NBA 2K14 kerää kuitenkin ulkonäöllään ja teknisellä toteutuksellaan. NBA on suurta teatteria, ja tätä mallinnetaan pelissä mahtavasti. Erätauoilla kuultavissa pelaaja- ja valmentajahaastatteluissa kuullaan aitoja ääniä. Kun haastatteluvuorossa on vaikkapa Golden State Warriorsin maaginen kolmen pisteen viskoja Stephen Curry tai joukkueen valmentaja Mark Jackson omana aitona itsenään, rikotaan raja-aitoja oikean lähetyksen ja pelin välillä oikein kunnolla. Pelaaja tuntee olevansa keskellä pelitapahtumia ja suurta draamaa.

Graafisesti peli on loistelias. Koskaan aiemmin ei pelaajia ole mallinnettu näin tarkasti ja ennen kaikkea aidolla tavalla aina heittoanimaatioista kasvojen ilmeisiin. MyCareer-yksinpelitilan muutos tarinapohjaiseksi jakaa mielipiteitä, mutta onneksi tämäkin uudistus toteutetaan tyylitajuisesti ja sopivan leikkisästi.

NBA 2K14 on tuotos, johon tulevia urheilupelejä tullaan vertaamaan epäreilulla tavalla. Mikään niistä ei nimittäin voi päästä lähellekään NBA 2K14:n autenttisuutta.

9/10

Kehittäjä: 
Visual Concepts
Julkaisija: 
2K Sports
Peligenre: 
Urheilu
Julkaisualustat: 
Sony PlayStation 4
Pegi-ikärajat: 
K-3
Pegi-merkinnät: 
Online

Nostoja