Need for Speed: Most Wanted / Arvostelut / pelaaja.fi

Need for Speed: Most Wanted

20.04.2006 // Kirjoittanut: Riot
82

Vähenevän tuoton laki iskee Most Wantedin myötä Need for Speed -sarjaan. Kahden yöllisiin katuajoihin ja tuunauskulttuuriin keskittyneen pelin jälkeen maisemat vaihtuvat teollisen harmaaseen ja vihreään, mutta meininki on sitä samaa kuin aiempinakin vuosina: lisensoituja vauhtihirmuja tuunataan ja talliin kerätään toinen toistaan siistimpiä autoja.

NFSU2:n suurin heikkous piili sen päämäärättömyydessä. Tuunaaminen ja kilpaileminen eivät oikein johtaneet mihinkään – tapahtumilta puuttui kehys. Tämä epäkohta korjataan nyt tyylikkäästi. Pelaajilla on selkeä tavoite: nousta viidentoista parhaan katuajajan muodostaman mustan listan ensimmäiseksi, eli olla Most Wanted. Listalla noustaan päihittämällä haastekisoissa listan muita kuskeja. Ennen kuin pääsee ajamaan näitä hurjapäitä vastaan, pelaajan on täytettävä vaaditut kriteerit. Mustan listan kuskien haastaminen edellyttää tiettyä määrää voittoja erilaisissa ajokisoissa. Uudet kilpailutyypit, kuten Tollbooth ja Speedtrap, eivät ole kummoisia, sillä nimestä huolimatta niissä pitää vain ajaa täysillä alusta maaliin asti.

Virkavalta aina perässä

Statusta virkavallan sekä katuajajien silmissä nostetaan olemalla yleinen riesa edellä mainituille sekä irtaimistolle. Mitä pidempään ajaa samalla autolla lakia rikkoen, sitä herkemmin kytät lähtevät pelaajan perään. Poliisien aidolta kuulostavasta radioliikenteestä voi päätellä, milloin on aika vaihtaa ajoneuvoa ja mihin virkavalta virittelee tiesulkuja. Mitä kauemmin kykenee välttämään kiinni jäämistä, sitä useampi poliisiajoneuvo liittyy takaa-ajoon. Kytistä pääsee eroon raskaalla kaasujalalla, mutta myös johtamalla maijat ansoihin. Näitä ovat teiden varrella olevat hajoavat rakenteet, joihin oikea-aikaisesti törmäämällä voi aiheuttaa virkavallan menoa hidastavia esteitä. Sen jälkeen jäähdytellään hetki piilossa, jotta palataan Metal Gear -tyyliin normaalitilaan, jolloin kytät eivät enää ole kintereillä.

Harmillisesti näiden ”crash breaker” -kikkojen käyttäminen näyttää visuaalisesti köyhältä. Tekninen ja graafinen toteutus ovat muutenkin pettymys. PS2-versio näyttää ruudunpäivityksen pätkiessä pahimmillaan PS1-peliltä. Xbox-versio on sulava, muttei näytä paljoa paremmalta. Se on kuitenkin ehdottomasti pelattavin saamistamme versioista.

Ääniefektit ansaitsevat jälleen erikoismaininnan. Moottorit murahtelevat ja paukkuvat todella miehekkäästi, ja jokaisen autoon ostetun, tehoja nostavan elementin kuulee. Kehnon musiikkivalikoiman takia kannattaakin pistää musiikit pois päältä ja nauttia autojen mahtavista äänistä.

Välianimaatiot on toteutettu peleissä nykypäivänä vähemmän käytetyllä tyylillä. Oikeat näyttelijät suorituksineen on sijoitettu tietokoneella luotuihin taustoihin. Näyttelijät on upotettu taidokkaasti taustoihin, ja kokonaisuus on tyylikäs. Näyttelijäsuoritukset vaihtelevat tahattoman koomisista hyviin. Joka tapauksessa mustan listan kuskeihin on näin saatu astetta enemmän persoonallisuutta.

Eläimellistä

Laajassa pelimaailmassa voi ajella vapaasti, ja tieverkosto on avoimempi kuin NFSU2:n kiskomaisessa kaupungissa. Kilpailuihin tai kauppoihin ei ole välttämätöntä ajaa. Ajokilpailuihin ja kauppoihin voi siirtyä suoraan valikoiden kautta.

Kytiltä pakoon ajaminen on hauskaa, ja vaikka pelaaminen alkaakin pidemmän päälle puuduttaa, tuunaaminen ja kisaileminen jaksavat jälleen kiinnostaa. Mutta jos NFSU1 tai 2 ovat tuttuja, Most Wanted ei tunnu tarpeeksi erilaiselta. Kisaamista vaivaa myös jännityksen puute. Ongelmista huolimatta pelattavaa riittää todella pitkäksi aikaa, eivätkä sarjan fanit tarjontaan varmastikaan pety.

6/10

Kommentit

Käyttäjän Vinski kuva
Vinski

Muhkeat soundit, mutta ei sen enempää.

Käyttäjän Big Boss kuva
Big Boss

Hauska pelata, sarjan paras selkeästi.

Käyttäjän NviperO kuva
NviperO

Yksinpelin lisäksi ei mitään tarjottavaa

Käyttäjän tombbi kuva
tombbi

Erittäin hyvä peli. Mukavaa kaahailua...

Käyttäjän Riot kuva
Riot

kyllähän tämä menee

Käyttäjän Tuoppi kuva
Tuoppi

Kunnon peli Paras NFS.

Käyttäjän Jontsa kuva
Jontsa

Ei ihan vastannut Underground 2:ta.

Käyttäjän kikko kuva
kikko

ihan hyvä

Käyttäjän Robs kuva
Robs

ihan kelpo peli.

Käyttäjän Antichrist kuva
Antichrist

hyvä vaan ei täydellinen