New Play Control! Donkey Kong Jungle Beat / Arvostelut / pelaaja.fi

New Play Control! Donkey Kong Jungle Beat

3.07.2009 // Kirjoittanut: finngamer
2

GameCubella rytmipelikäytössä olleille bongorumpuohjaimille lupailtiin aikanaan monenlaista käyttöä, mutta lopulta ainoa ”oikea” peli, joka lisälaitetta tuki, oli erikoinen tasoloikka Donkey Kong Jungle Beat. Tämä New Play Control! -sarjan uusin tulokas tuokin nyt mukanaan oikeasti merkittäviä muutoksia. Onneksi muutokset eivät ilmene bongojen paukuttamisen sijaan ilman paukuttamisena Wiin kapuloilla, vaan tällä kertaa Donkey Kongia ohjataan analogitikulla kuin normaalia tasoloikkasankaria ikään.

Nopeasti läpijuostuina pelin kentät eivät yhtä iltaa kauemmin viihdytä tai haasta. Huomattavasti enemmän peli tarjoaakin pelaajalle vanhana kunnon high score pelinä, ja sellaisena sen viihdepotentiaali kasvaakin hurjasti.

Keltaista hedelmää poskeen

Pelin kentät on ripoteltu täyteen kerättäviä banaaneita, mutta niitä ei suinkaan saa mennä suoraan napsimaan. Jungle Beatissa kukin banaani antaa sitä enemmän pisteitä, miten paljon eri temppuja on poimimista ennen suorittanut, ja pelaajan pitääkin tarkastella ympäristöään mitä luovemmilla tavoilla kertoimen kasvattamiseksi. Tempuista saatavat kertoimet nollautuvat kosketettaessa maata, ja taidokas pelaaja lentääkin koko kentän läpi roikkuen liaaneissa tai ottaen vauhtia seinistä. Maaliin pääsy täydellisen suorituksen kera tuntuu hienolta, kunnes kentän lopussa tarjoiltava vinkki paljastaakin kikan, joka saa kokeilemaan koko homman uudestaan.

Bongorummuilla pelatessa koko kokemus tuntui hieman väkinäiseltä, varsinkin tällaisessa tarkkuutta vaativassa pelityypissä. Wiillä bongoja ei tueta, vaikka ne sattuisivatkin kaapista löytymään, mutta lopputulos on eittämättä mielekkäämpi. Pelin kenttiä on hieman muunneltu tukemaan uutta ohjausmetodia, jotta kenttien salojen hallitseminen on sitäkin palkitsevampaa. Positiivisesti mukaan on sentään jätetty vihollisten mukiloimista simuloivat kädenliikkeet, jotta pomomatseissa, kuten Punch-Outia muistuttavassa apinanyrkkeilyssä, saa hienoisen hien pintaan ilman rumpujakin.

Pelissä jää kaipaamaan hieman lisää oikeasti vaihtelevampaa sisältöä. Oman suorituksen toistoa ja optimointia sietäville Donkey Kong Jungle Beat tarjoilee kuitenkin mainion haasteen, ja varsin uniikissa muodossa.

6/10

Kommentit

Käyttäjän finngamer kuva
finngamer

Kts. teksti vasemmalla. ;)

Käyttäjän Amused kuva
Amused